Deja retrogradată, Pandurii a fost învinsă şi de Farul: Nu ne-am ridicat la nivelul dorit

590

Pandurii a pierdut şi ultimul meci al campionatului. Sâmbătă, la Târgu-Jiu, elevii lui Călin Cojocaru au suferit a cincea înfrângere din play-out, 1-2 cu Farul, înregistrând doar un rezultat de egalitate în cele şase meciuri. Partida cu constănțenii a început în nota obişnuită a gazdelor. Alb-albaştrii au luat gol în minutul 5, după o gafă a defensivei, speculată de Damaşcan, care l-a lobat pe Opriţa. A urmat o repriză ștearsă, Velcotă irosind singura ocazie mare a amfitrionilor în minutul 41, când, din poziţie ideală, a trimis pe lângă poartă. După multe schimbări operate la mijlocul reprizei secunde, gorjenii au părut că îşi revin, iar columbianul Acosta a egalat în minutul 71, cu un şut superb, sub bara transversală. Din păcate, avantajul nu a durat decât patru minute, David Savu punctând după o lovitura de colţ. Doar Aerostar Bacău a fost mai slabă ca Pandurii în play-out, moldovenii având un gol mai puţin marcat.
Pandurii în meciul cu Farul: Al. Oprița – Pleașcă (cpt.), R. Cojocaru (54, Jaiteh), Nic. Cotolan, D. Filip – Corduneanu (67, Peia), Moisie, Felipe Acosta, Rasoveanu (67, Răchișan) – Velcotă (67, Zaborowski), Dodoi (89, Simionescu). Rezerve neutilizate: Iovicin – Habet, Andr. Dobre, Diau. Antrenor: Călin Cojocaru.
După meci, antrenorul Călin Cojocaru a recunoscut că rezultatele echipei au fost sub aşteptări. Totuşi, tehnicianul i-a felicitat pe toţi colaboratorii săi, iar, la anul, se aşteaptă să revină la Târgu-Jiu… tot în liga secundă. ,,E adevărat, sportiv nu ne-am ridicat la nivelul pe care ni l-am dorit. Am vrut mai mult şi sunt convins că băieţii aceştia pot mai mult. Pentru mine, sunt nişte învingători, în primul rând jucătorii şi după aceea toţi oamenii care au muncit la acest club. Sunt mari caractere şi merită tot respectul meu. Nu poţi să ai o strategie dacă nu ai niciun leu. Acest lucru este clar, dar noi am respectat competiția şi ne-am prezentat acceptabil la fiecare meci, exceptând jocurile când am suferit înfrângeri drastice. Suntem campioni că am rezistat şi am ţinut acest club în viaţă. Am reuşit să ducem mai departe tradiţia şi istoria. Cred că vom juca tot la liga a doua, mai ales dacă ne uităm la ce se întâmplă în fotbalul românesc. Mulţi jucători au, în continuare, contracte şi eu cred că situaţia se va schimba şi vor continua. Pe lângă aceștia, vom mai continua să aducem jucătorii de care avem nevoie, să nu mai fim umiliți meci de meci. Trebuie să arătăm altă faţă, să redevenim ceea ce am fost”, a declarat principalul Pandurilor. Unul dintre fotbaliștii care vor avea cu siguranţă oferte este columbianul Felipe Acosta (26 de ani). Jucătorul venit din liga a treia spaniolă a demonstrat că poate face faţă în Liga 2 şi are chiar ambiţii mai mari. ,,A fost un sezon foarte greu, cu o mulţime de schimbări. E greu să faci o echipă cu 25-30 de jucători în câteva luni, aşa că a fost greu să luăm puncte, dar am dat tot ce am putut. Pentru mine a fost o experiență extraordinară, pentru că iubesc fotbalul. România este o ţară care mi-a deschis porţile pentru a juca fotbal. Deşi a fost un campionat dificil, mi-a făcut plăcere să joc aici şi sunt recunoscător. Încă mai am un an de contract, sunt jucător al pandurilor şi vom vedea ce se întâmplă în următoarele luni. Sper să evoluez şi în prima ligă din România, este visul meu, să urc pas cu pas şi să profit de talentul meu”, a declarat mijlocaşul gorjenilor. Reunirea echipei va avea loc peste aproximativ o lună de zile.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here