Definitiv: AGA numită de CL, ilegală la DP Motru!

1590

Instanța de judecată a decis, definitiv, că AGA Direcției Publice Motru, numită cu opt luni în urmă de către majoritatea de dreapta a CL(ce a hotărât numirea liberalului Gigel Jianu și a useristului Huidu în acest for), a fost ilegală.

Mai exact, majoritatea de atunci din CL a dorit să impună AGA de la DP Motru fără a respecta algoritmul politic, scopul fiind de a-și numi membrii de partid în CA dar și pe administratorul executiv, în persoana lui Dan Matei, fost consilier al ex-primarului Jianu.

Toată această afacere le-a ieșit respectivilor, dar opt luni de zile mai târziu, instanța a hotărât definitiv că numirea celor doi a fost ilegală. Durata procesului a fost lungă deoarece cei numiți au tras de timp invocând diferite motive la instanță pentru a prelungi menținerea în funcție a CA-ului și a directorului executiv, respectivii fiind, în tot acest timp, bine remunerați.

Mai exact, CA-ul a încasat ilegal, până la finalul mandatului, peste 1,2 miliarde iar directorul executiv peste 1 miliard.

Având în vedere această decizie este clar că numirea CA-ului cât și cea a directorului executiv,  care a primit mandat provizoriu pe șase luni, a fost  ilegală, iar Curtea de Conturi și Finanțele ar trebui sa se autosesizeze și să recupereze prejudiciul creat DP pentru plata celor numiți ilegal. Cu toate acestea, actualul director al Direcției dar și consilierii PNL au făcut mai multe reclamații la prefectură pentru a bloca numirea unei alte AGA de către CL. Noua AGA, evident, nu este pe placul foștilor însă prefectul actual a dat, cu toată acestea, curs solicitărilor de partid la secundă, lucru ce a creat un adevărat blocaj la societatea care nu are acum AGA și nu are nici CA.

Asta, deoarece membrilor CA le-a expirat mandatul dor directorului i-a fost prelungit ilegal, pentru încă 4 luni. Asta de către fostul Consiliu de Administrație la finalul mandatului acestuia.

Scopul a fost păstrarea fostului director dar și a fostul CA, membrii PNL, USR și ALDE, lucruri care nu le-a mai ieșit în totalitate. Cei care au încurcat însă activitatea întregii societăți sunt direct răspunzători de prejudiciile create acesteia dar si de faptul că nu și-au dus la îndeplinire planurile de management care nu au fost aprobate și prezentate CL.

În prezent, DP Motru înregistrează pierderi de peste 350 mii lei, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, dar cu toate acestea, CA-ul a încasat destul( fiecare membru peste 1200 de lei net lunar) iar actualul director aproximativ 10.000 de lei lunar.

Nepăsarea angajaților, o parte mulțumiți de faptul că nu sunt întrebați ce muncesc ori la ce ora vin sau pleacă, îi va costa mult pe respectivii în perioada următoare când societatea are pierderi mari și nu mai poate fi redresată.

În acest sens, sindicatul a făcut multe demersuri către conducere și membri, dar, din păcate, cum o parte sunt speriați sau obstrucționați sa participe la ședințele sindicale, eforturile conducerii structurii sindicale de a face sindicaliștii sa reacționeze nu au avut niciun rezultat.

Angajații, tocmai datorită acestor interese personale ale celor din CA și conducere, nu au beneficiat de drepturi salariale( mărire tichete de masă, de salarii, echipament de protecție, dotări, etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here