Defileul Jiului, în modernizare și anul viitor

299

Șoferii care vor dori să circule prin Defileul Jiului în 2015 vor avea parte în continuare de restricții de trafic, la fel cum s-a întâmplat și anul acesta, dar și anul trecut. Într-un răspuns la o interpelare formulată de deputatul PSD Scarlat Iriza, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a precizat că lucrările vor continua pe parcursul anului viitor, în noiembrie 2015 fiind posibilă finalizarea acestora.
CNADNR susține că lucrările au întârziat anul acesta din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și pentru că pe șantier nu au existat suficient de mulți muncitori și utilaje, constructorul având partea sa de vină. În plus, lucrările au întârziat și din cauza eliberării întârziate a autorizației de construcție și a condițiilor impuse de existența Parcului Național “Defileul Jiului”.
Una peste alta, scuze sunt suficiente, potențialul turistic al zonei urmând să fie afectat și anul viitor, proprietarii de cabane și pensiuni, mai ales cei de la Rânca și cei din Valea Jiului, plângându-se oricum că afacerile le-au fost grav afectat de închiderea acestui drum, dar și a Transalpinei, două șosele care aduceau mii de turiști în locațiile respective.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here