Deficitul de specialişti – Pune beţe-n roate instituţiilor de stat

296
spitalReducerea posturilor impusă de Guvernul Boc, nu poate afecta activitatea mai multor instituţii ale statului din Tg-Jiu. Motivul este cât se poate de simplu. Desfăşurarea activităţii cu un singur specialist, este mai mult decât sub limita de posturi cerută de Executiv, sub pretextul marii crize economice. În astfel de cazuri, situaţia este inversă.

Dacă acesta s-ar decide să părăsească locul de muncă, se poate pune problema închiderii activităţii instituţiilor respective.

La Bumbeşti-Jiu, un singur ortoped
Cea mai mare lipsă de specialişti este în domeniul sănătăţii. Gorjul, figurează cu posturi neocupate de către medici calificaţi în unităţile spitaliceşti din judeţ. Un astfel de caz poate fi exemplificat la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu, unde secţia de ortopedie funcţionează doar cu un singur specialist în chirurgie ortopedică. Plecarea acestuia ar fi presupus desfiinţarea secţiei, dar şi trimiterea în afara câmpului muncii a altor cadre medicale. Pentru că nu mai făcea faţă solicitărilor, medicul respectiv a acceptat totuşi să lucreze cu program redus, în urma unui aviz dat de către ministerul Sanătăţii.
Medicina legală cu un singur autopsier
Serviciul de Medicină Legală din Tg-Jiu , pe lângă criza financiară cu care se confruntă, are probleme şi cu numărul de cadre pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii. Serviciul va funcţiona cu un singur autopsier. Ieşirea la pensie a unuia dintre cei doi angajaţi care lucrau în cadrul SML va îngreuna şi mai mult activitatera instituţiei. Singurul medic autopsier rămas la Serviciul de Medicină Legală va trebui să efectueze cel puţin trei necropsii pe zi, cerute de către IPJ Gorj.
Urbanismul, cu un inspector
Ce ar mai putea pune în pericol acţiunile Serviciului de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu? Plecarea singurului angajat calificat ca inspector în acest gen de activitate. În urma sesizărilor primite, acesta efectuează controale şi dispune sancţiuni sau amenzi, după caz.Şefa Seviciului de Urbanism, Hermina Pasăre, spune că la verificare în teritoriu sunt trimişi şi ceilalţi angajaţi, care au drept de control. Acest fapt se întâmplă, deoarece la volumul de muncă impus, nu poate faţă un singur om.
O.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here