Deficit de personal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu

676

Două unități subordonate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj se confruntă cu deficit de personal, gradul de ocupare a schemei fiind de 76,19%, potrivit situației prezentate de Consiliul Superior al Magistraturii, în ceea ce privește posturile de procuror vacante.

Dacă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, toate cele patru posturi de conducere și 10 de execuție sunt ocupate, situația este mult mai grea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, unde gradul de ocupare este de 50 %. „La noi este situația cea mai grea, pentru că funcționăm cu jumătate din numărul de procurori. Avem o funcție vacantă de prim-procuror adjunct, post care e ocupat cu delegare și în ultima perioadă așa am funcționat, cu jumătate, de la 1 ianuarie, ca urmare a promovării altor procurori. Unitatea de parchet și-a desfășurat activitatea cu jumătatea din schemă, iar de la 15 iulie domnul procuror Dăianu a promovat în funcție de conducere la Parchetul Novaci. Așa funcționăm, ne desfășurăm activitatea, cu jumătate. Au mai fost preluate din cauze de către parchetul ierarhic superior, pentru soluționare, sperăm că atunci când se vor repartiza procurori sau judecători  în urma absolvirii Institutului Național al Magistraturii sau dacă vor lua examenul pe vechime, locurile sunt scoase și vor putea fi ocupate, în aceste modalități. Este foarte dificil, dar până acum am reușit să ne descurcăm”, a declarat, pentru Gorjeanul, Camelia Caragea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Un an greu, raportat la deficitul de personal, este și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, unde gradul de ocupare este 57,14%, spre deosebire de Motru și Novaci, unde este de 100%.
L.F.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here