Deficit de cadre medicale în cabinetele şcolare

346

În vacanţă se numără problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ, astfel încât ele să poată fi rezolvate până la începerea noului an şcolar. Una dintre acestea este şi deficitul de medici şi asistenţi medicali din cabinetele şcolare. Din păcate, nu se ştie în cât timp va fi găsită o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

Din informaţiile oferite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, numărul medicilor şi asistenţilor care activează în cabinetele şcolare din judeţul nostru este unul deficitar. S-a ajuns în această situaţie şi din cauza faptului că angajările în sistem au fost blocate, iar unele cadre medicale au ieşit la pensie. „La nivelul judeţului Gorj există 12 cabinete medicale în cadrul cărora sunt angajaţi 12 medici şi 36 de asistenţi, conform ultimului stat de plată înregistrat în evidenţele DSP Gorj. Numărul este mic luând în calcul numărul total al unităţilor de învăţământ din judeţ. Ar fi nevoie de câte un medic la fiecare şcoală”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
La nivelul municipiului Târgu-Jiu există, în cabinetele medicale şcolare, doar opt medici şi 30 de asistenţi, ei asigurând asistenţa medicală unui număr de aproximativ 23.000 de preşcolari şi şcolari.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here