Dediu, o nouă gură de tun pentru Energia

504

După ce a produs o serie de golgheteri în Liga Națională, Energia a transferat în această vară unul, pe interul stânga Claudiu Dediu. Jucătorul care și-a adjudecat în sezonul trecut și o medalie de bronz cu fosta sa echipă, Potaissa Turda, spune că la Energia își propune ca în CV-ul său să își treacă o performanță legată de echipă și abia apoi se gândește la una în plan personal.

Reporter: Claudiu, cu ce gânduri ai venit la Energia?
Claudiu Dediu: Sunt bucuros că am ajuns la Energia. Sper ca anul acesta să ne îndeplinim obiectivul pus de conducerea tehnică și prin prestațiile noastre să aducem publicul la sală. Va fi important să avem o sală plină, iar pentru spectatori ca jocul nostru să îi atragă.

Rep.: Energia este o echipă obișnuită să dea golgheri Ligii Naționale. A făcut-o cu Florea, cu Apolzan, dacă ne oprim doar la ultimii ani, o va face și cu tine?
C.D.: Titlul de golgheter nu este obiectivul meu. Obiectivul meu este ca la finalul acestui sezon cu toții să fim mulțumiți. Eu de prestația mea, iar conducerea tehnică de aportul meu. Dacă se poate să îmi apropii și titlul de golgheter, cu atât mai bine, dar nu îl am ca obiectiv.

Rep.: Faci parte dintr-un proiect în care jucătorii români sunt în prim-plan. De fapt, vei juca într-o echipă 100% românească. Se poate face performanță și fără străini?
C.D.: Cu siguranță se poate face performanță și doar cu români în lot. Din păcate, străinii nu sunt garanția succesului în România. Noi, jucătorii români punem osul la treabă mai mult și pentru că suntem cunoscuți aici și acest lucru ne mobilizează și pe noi și ne obligă. Da, Minaur a câștigat campionatul cu mulți străini în lot, dar dacă privim bugetele, aici s-ar putea să fie o problemă… O echipă poate să câștige campionatul din România cu jucători străini, dar trebuie să fie bugetul pe măsură. Este puțin probabil ca alte 2-3 echipe să se ridice la nivelul celor de la Minaur Baia Mare.

Rep.: Care este obiectivul real pe care Energia trebuie să-l aibă pentru acest sezon?
C.D.: Cred că la finalul sezonului regulat clasarea în locurile 1-8 este ceva cât se poate de realist. Mai întâi cred că trebuie să reușim să ne închegăm. Suntem o grămadă de jucători noi, să ne simțim între noi și apoi vor veni și rezultatele. Anul acesta va fi destul de greu pentru că va trebui să lucrăm foarte mult la omogenizarea lotului.

Rep.: S-a vorbit la reunire și de dorința ca această echipă să aducă în vitrina clubului și trofee. Aveți foarte repede ocazia să luptați cu un trofeu pe masă, în Supercupa României. Ce șanse are Energia în fața Minaurului?
C.D.: Ne vom juca șansa, Minaur pleacă cu prima șansă, dar noi nu ne vom da la o parte. E foarte bine că ne întâlnim cu ei în meciul de deschidere a sezonului. Ne vom afla și noi nivelul și vom încerca să câștigăm trofeul pus în joc.

Rep.: Energia va juca în acest sezon și în Cupa EHF. A fost unul dintre motivele pentru care ai ales să evoluezi pentru echipa gorjeană?
C.D.: Alegerea mea nu a fost influențată de participarea echipei în Cupa EHF, ci de proiectul stabilit aici, un proiect făcut pe doi ani de zile. Când am stat de vorbă la masa negocierilor, am vorbit pe baza unui proiect. Este greu în handbal să faci un proiect pe 4-5 ani, ceea ce înseamnă un proiect pe termen mediu spre lung. Un proiect pe termen lung poate să facă Suceava, pentru că are o școală de handbal foarte bună și crește juniorii. În rest sunt foarte puține echipe care-și fac proiecte pe termen mai lung de doi ani.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here