Declaraţiile fiscale se depun de acum şi online

211

declaratii_4Contribuabilii mari şi mijlocii din judeţul Gorj, precum şi sediile secundare ale acestora au de acum oportunitatea de a depune o serie declaraţii fiscale în sistem electronic, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediul judeţean al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP).

Noul act normativ care presupune depunerea declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul Sistemului Electronic Naţional reprezintă Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 2530/2010. Declaraţiile care de acum pot fi depuse şi de acasă sau de la birou, din faţa unui calculator conectat la internet, sunt: 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 102 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale”, 710 „Declaraţie rectificativă”, 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”, 120 „Decont privind accizele”, 130 „Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă”, 390 VIES „Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”.

„Ceilalţi contribuabili din judeţ pot utiliza metoda de depunere a declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, ca metodă alternativă de declarare”, a spus Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Prevederile noului act emis de ministrul Finanţelor poate fi aplicat de către contribuabilii gorjeni începând cu obligaţiile cu termen de declarare 25 noiembrie 2010. Semnarea declaraţiilor fiscale se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here