Declarații în exclusivitate – Șoferul care a încercat să calce cu mașina un polițist, condamnat definitiv

297

Tânărul din cartierul Obreja, care, la sfârșitul lunii mai a anului trecut, a încercat să lovească un polițist cu autoturismul, de supărare că a fost amendat în urma unui scandal care a avut loc într-un club din oraș, a aflat sentința definitivă. Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul formulat împotriva deciziei de la Judecătoria Târgu-Jiu, pe motiv că este nefondat, hotărârea fiind definitivă. Astfel, Cosmin Martin a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. ”Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de un an de închisoare, pe un termen de supraveghere de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă. Impune inculpatului Gritto să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”, a stabilit prima instanță. Bărbatul a fost obligat și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

”Avea o viteză extraordinară”
Parte vătămată în dosar a fost Marius Băcescu. Polițistul de la Ordine Publică nu s-a constituit însă parte civilă în această cauză. În luna mai a anului trecut, omul legii se întorcea de la serviciu, în momentul în care a observat că un autoturism se îndrepta cu viteză spre el, pe strada ”Comuna din Paris”. În apropierea casei a avut parte de o adevărată surpriză. ”Mă întorceam acasă, de la serviciu, când a venit cu mașina către mine. Pe la 05.00, dimineața, am avut apel la un club din Târgu-Jiu. El și cu încă o persoană se bătuseră cu lăutarii. Am fost cu un coleg și i-am luat la Poliție. Colegul meu l-a sancționat pe el, iar eu pe celălalt. Țipau, dar nu i-am băgat în seamă. Apoi am plecat, la ora 06.00, către casă. M-a dus colegul până aproape de casă. El a venit atunci cu o mașină de taxi și m-a înjurat de pe geam. Mai aveam 150 de metri până acasă. Când să ajung, acesta a venit cu o altă mașină direct spre mine, să mă lovească. Noroc că am avut un gard acolo”, susține polițistul Marius Băcescu. Acesta spune că ulterior a fost agresat. ”S-a dat jos și m-a luat de gât. A rupt hainele de pe mine. Am avut și certificat medico-legal, la picior am fost lovit. Norocul meu a fost că am făcut pasul înapoi, ca să nu dea cu mașina în mine, pentru că avea o viteză extraordinară, fără să știu cine este. Era o curbă și un gard mare, când a făcut curba, atunci am făcut pasul înapoi, am alunecat și am căzut pe iarbă. Inițial nu l-am recunoscut, dar când s-a dat jos din mașină am rămas mască. Nu știu cum a ajuns așa repede acasă și a luat mașina”, a mai declarat omul legii, pentru Gorjeanul.
Inițial, inculpatul nu a spus că el a condus mașina indicată de polițist, însă ulterior a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat conform procedurii simplificate.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here