Declarație bombă: Bobaru și-a dat de gol fiul, la SICE! Firma care a lucrat la Școala Bumbesti-Jiu a prestat, în paralel, și la vila juniorului

3772

Într-o declarație făcută la poliție, în urmă cu o lună de zile, primarul Constantin Bobaru, de la Bumbești-Jiu, a dat dovadă, fie de o sinceritate ieșită din comună, fie de prostie. În câteva rânduri scrise în fața polițiștilor de la Serviciu de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Gorj, edilul a recunoscut că firma SC SPRINT SCAN EXPLORER SRL, din Tismana, a prestat lucrări în același timp, atât la Școală Gimnaziala din localitate, cât și la Curtișoara, la locuința fiului edilului local, care este polițist. Edilul susține că nu știe ce au prestat mai exact lucrătorii societății, la casa fiului său, dar dă asigurări că angajații societății respective au muncit și în acel loc. Nu se cunoaște, până în prezent, dacă între proprietarul vilei, Bobaru Constantin Bogdan, și firma din Tismana există sau nu un contract de prestări servicii. În lipsa unui astfel de contract, vorbim de muncă la negru, delapidare și de evaziune fiscală.

În cauza privind construcția vilei din Curtișoara, ridicată cu încălcarea legii de către fiul primarului, cu complicitatea tatălui, edil local din Bumbești-Jiu, și a unor salariați ai UAT-ului, dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Deși se vede de la o poștă că în cauză sunt ilegalități crase, instituția de justiție încearcă o mușamalizare a dosarului, făcându-se că nu vede o serie de noi probe depuse de către denunțători. Aceste probe au fost trimise, în mod neprofesionist, la Poliția Bumbești Jiu, întocmindu-se noi dosare penale pe mele celor doi Bobaru și nicidecum să se anexeze și acestea dosarului penal principal.
Șocant mai este că aceste dosare ajung sa fie instrumentate chiar de către Poliția Bumbești Jiu, o unitate aflată pe raza localității conduse chiar de către cel indicat drept vinovat ( primarul Constantin Bobaru) și la un post unde, până nu demult, a lucrat soția lui Constantin Bogdan Bobaru, nora primarului. Practic, foștii colegii ai proprietarei vilei din Curtișoara verifică, ,,imparțiali”, cauza care o privește pe polițista Bobaru, transferată între timp la Târgu-Jiu, și pe soțul ei, ofițer de poliție.
Practic, din lipsă de profesionalism in cauza cu vila Bobaru s-au întocmit trei dosare penale, unul la Parchetul Local și două la Poliția Bumbești-Jiu. Denunțătorii au precizat, în repetate rânduri, ofițerului de caz că aceste două dosare trebuie conexate celui principal dar… degeaba. Și acum se lucrează tot pe trei fronturi fară un deznodământ relevant, unitar și concret.

Salariata de la Urbanism și primarul, audiați în dosar!
Până în prezent, în dosarul aflat la Parchet au fost audiate doar două persoane, salariata de la Urbanism, Bloanță Rodica, și primarul Bobaru. Denunțul se află depus încă din februarie la Parchetul Târgu-Jiu. Au mai fost audiați denunțătorii dar s-a evitat deranjarea fiului edilului Bobaru care este beneficiarul autorizației ilegale de construire a vilei, facilitate asigurată de tatăl său, primar al orașului, și de subalterni au rudei sale.
Semnatarul autorizației nu a fost nici el audiat și nicio persoană de la firma din Tismana care presta, în același timp, la vila fiului primarului și la Școală Gimnazială Bumbești Jiu, pentru o investiție de 31 de miliarde de lei vechi. Anchetatorilor li s-a părut banal, chiar o coincidență, că aceeași societate plătită de Bobaru senior, pe bani publici, lucra atât la școală gimnazială, cât și la locuința familiei fiului aceluiași primar.
În cauză vorbim, fie de nepăsare, fie de lipsă de profesionalism și chiar de rea credință în aflarea adevărului și sancționarea celor vinovați. Daca mai punem la socoteală că declarația primarului este total ignorată și mai vedem că poliția din oraș nu face nimic în ce două dosare întocmite aiurea-n tramvai, ne facem o imagine completă a felului în care se face anchetarea, după ureche, a acest dosar. Reamintim că și ANI a intrat pe fir, urmare a declarațiilor ciudate și cu iz de fals ale familiei Bobaru și cele ale contabilei șefe a primăriei.

Conflict de interese și incompatibilitate!
Situația prezentată mai sus, este un caz tipic de conflict de interese și incompatibilitate pentru primarul Bobaru și fiul acestuia, edilului părându-i-se normal ca firma de construcții să presteze, în același timp, și pentru familia sa.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here