Decizie surprinzătoare la CSM pentru trei foști judecători din Gorj

204

Solicitarea fostului președinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruță, care a cerut reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Novaci, a fost respinsă. Decizia a fost luată în ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Secția pentru judecători a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile în cazul său: ”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de reîncadrare în funcţia de judecător la Judecătoria Novaci a domnului Miruță Gheorghe”.

În prezent, acesta este avocat. Gheorghe Miruţă a fost și vicepreşedintele Tribunalului Gorj și a fost eliberat din funcţie în 2010, la solicitarea sa, ieșind la pensie în urma decretului prezidenţial semnat de şeful statului din acea perioadă, Traian Băsescu. Miruţă a fost preşedintele Tribunalului Gorj, timp de două mandate, din anul 2000.

Și fostul magistrat Aurora Avramescu a cerut reîncadrarea în funcţia de judecător la Tribunalul Gorj, însă ulterior și-a retras solicitarea. ”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunţarea doamnei Avramescu Aurora la cererea privind reîncadrarea în funcţia de judecător”, s-a stabilit în ședința Plenului CSM. Aceasta și-a depus cererea de pensionare în 2009, iar ulterior a lucrat ca avocat.

În aceeași ședință a fost respinsă și cererea fostului vicepreședinte al Judecătoriei Târgu-Cărbunești, Maria Rogojeanu, după ce Secţia pentru judecători a CSM a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrare, însă ”nu recomandă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti”. ”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de reîncadrare în funcţia de judecător la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a doamnei Rogojeanu Maria”, s-a decis în aceeași ședință.

Aceasta are o vechime de aproape 30 de ani în magistratură și, în cererea sa, a precizat de ce dorește să renunțe, deocamdată, la pensie. În motivarea cererii, fostul judecător a precizat că ”a exercitat funcția cu pasiune, responsabilitate și seriozitate, iar lipsa activității nu este una care să îi dea liniște și satisfacție”, precizând că reîncadrarea ar fi o măsură care ar veni atât în sprijinul său, sub aspect psihologic, cât și material, dar și în interesul instanței, în condițiile în care numărul de dosare a crescut. De asemenea, în aceeași solicitare a fost atașată și situația posturilor la Judecătoria Târgu-Cărbunești, trei fiind vacante, printre acestea aflându-se și unul de vicepreședinte. Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va stabili dacă cei trei foști judecători vor fi reîncadrați în funcție, iar numirea ar urma să fie făcută de președintele României. (L.F.)

Declarații în exclusivitate făcute de fostul magistrat Gheorghe Miruță în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here