Decizie pentru Ciobotărică

191

Veste proastă pentru Laurențiu Ciobotărică.  Instanța i-a respins cererea de modificare a obligațiilor impuse în timpul controlului judiciar, iar fostul manager al CEO este obligat să plătească și cheltuieli judiciare. ”Respinge contestaţia formulată de inculpatul Ciobotărică Ion Laurenţiu împotriva încheierii de şedinţă nr.35/07.07.2016, pronunţată de Tribunalul Gorj, ca nefondată. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, a decis instanța.

Laurențiu Ciobotărică a fost trimis în judecată pe 8 iunie, pentru abuz în serviciu, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Suspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice.

“La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here