Decizie, azi, privind situația celor aproape 2.000 de salariați angajați anul trecut la CEO – Dan Plaveti, la Ministerul Energiei înainte de întâlnirea cu sindicatele

4965

Administrația CEO a chemat sindicatele astăzi să discute și să ajungă la o concluzie cu privire la soarta celor 1.820 de salariați angajați anul trecut pe o perioadă determinată. Mai exact, dacă aceștia vor fi pleca din companie – contractele lor expirând la data 30 iunie, sau dacă li se vor prelungi pentru încă o perioadă de timp.

,,Nu știm cu ce idee se întoarce”
Înainte de întâlnirea cu liderii sindicatelor reprezentative, directorul CEO, Dan Plaveti, a fost ieri la Ministerul Energiei: ,,Este la București pentru a rezolva unele probleme dar și cea a celor 1.800 de angajați. Fiindcă, da, este o chestiune complicată. Nu știm cu ce idee se întoarce, dar sigur, conducerea CEO va lua o decizie. Din acest motiv e nevoie și de consultarea cu sindicatele”, au declarat reprezentanți ai CE Oltenia.
Cert este că parlamentarii PSD au adus un amendament prin care speră că vor modifica OUG 27 care stabilește limitarea cheltuielilor salariale în companiile de stat, așa-numita ordonanță a austerității, în așa fel încât, să permită Complexului Energetic Oltenia să-i plătească în continuare pe acești salariați, fondurile companiei fiind suficiente. Mai ales că în cariere și termocentrale există un mare deficit de personal. Senatorul Iordache spune că Nicolae Ciucă ar avea același punct de vedere cu Marcel Ciolacu, în coaliție, privindu-i pe cei peste 1.800 de salariați, în sensul rămânerii lor în CEO. De asemenea, deputatul Mihai Weber a anunțat: ,,Am depus un amendament la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2023, care să permită conducerii Complexului Energetic Oltenia alocarea bugetului pentru salariile celor 1800 de oameni, care altfel nu ar mai putea fi plătiți.” Numai că acest proiect trebuie votat înainte ca parlamentarii să intre în vacanța care începe la 1 iulie.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here