Decizie a judecătorilor, în dosarul fostului arhitect șef Retezanu, cercetat pentru abuz în serviciu!

1830

Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au pronunțat, marți, o soluție, în dosarul în care Răzvan Cosmin Retezanu, fostul arhitect șef al Municipiului Târgu-Jiu, a contestat măsura controlului judiciar aplicată de procurori, după ce a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de abuz în serviciu. Judecătorii au decis să revoce măsura preventivă a controlului judiciar, adoptată la data de 19 octombrie a.c., iar hotărârea instanței este definitivă.

Judecătoria Târgu-Jiu a admis, marți, plângerea fostului arhitect șef Răzvan Retezeanu formulată împotriva ordonanței Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de acesta, pentru o perioadă de 60 de zile. Judecătorii au revocat, definitiv, măsura controlului judiciar dispusă faţă de Retezanu prin ordonanţa din data de 19 octombrie, adoptată în dosarul nr. 301/P/2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Dosarul fostului șef al Direcției Urbanism din Primăria Târgu-Jiu, cu atribuțiuni delegate de arhitect șef, a primit deja trei termene de judecată, deși trebuia soluționat în 48 de ore.
Amânarea soluției a fost determinată de cererile de strămutare ale apărătorilor lui Retezanu care voiau ca cercetările să se efectueze de alte unități de Parchet din țară. În condițiile în care dosarul s-a aflat la instanță, timp de trei săptămâni, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj nu a mai avut posibilitatea să lucreze în anchetă, însă, odată cu soluționarea cererii privind revocarea măsurii preventive cauza va fi restituită la organul de urmărire penală, în termen de 24 de ore. Reamintim, Răzvan Retezanu a fost reținut pentru 24 de ore, pe 18 octombrie a.c., sub acuzația de abuz în serviciu, după ce a eliberat, pe 15 noiembrie, anul trecut, o autorizație de construire cu încălcarea prevederilor din certificatul de urbanism, fiind modificat/mărit Procentul de Ocupare a Terenului (POT), pentru un bloc de pe strada Bradului, din Târgu-Jiu. Procurorii au reținut că, autorizația trebuia emisă în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii, iar arhitectul șef avea atribuțiuni tocmai în urmărirea și respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcţii şi respectarea disciplinei în urbanism şi amenajarea teritoriului legată de procesul de autorizare a construcţiilor. Între timp, Retezanu și-a pierdut funcția de șef la Urbanism și, implicit, pe cea de arhitect șef și ocupă un post la structura de Investiții a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here