Decizia procurorilor în cazul șoferului care a ucis doi oameni pe trecerea de pietoni

258

Bărbatul de 44 de ani, din orașul Rovinari, care a accidentat mortal doi târgujieni, soț și soție, chiar pe trecerea de pietoni, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru ucidere din culpă. Evenimentul rutier a avut loc în luna ianuarie a anului 2017, în apropierea unui complex comercial din Vădeni. Pe 30 martie, instanța la care a ajuns dosarul a verificat măsurile preventive dispuse pe parcursul cercetărilor și a decis ca șoferul să rămână sub control judiciar în timpul procesului.

”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpat şi menţine măsura controlului judiciar. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari, organ desemnat cu supravegherea acesteia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; să nu conducă vehicule ce necesită permis de conducere categoriile A-D. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de comunicare pentru cei lipsă”, a stabilit Judecătoria Târgu-Jiu.


Târgujienii, care împliniseră 59, respectiv 60 de ani, au murit, după ce au fost spulberaţi de autoturismul BMW, pe trecerea de pietoni. Victimele se pregăteau să plece la ţară, într-o comună învecinată, pentru a organiza parastasul unei rude decedate în urmă cu un an.
„Din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul nu i-a observat pe cei doi şi i-a lovit cu maşina. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, victimele au decedat la spital”, au precizat polițiștii, la scurt timp după accident. Toți cei cinci copii ai victimelor s-au constituit părți civile în proces.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here