Debutul senzațional al lui Lewandowski la Barcelona

620

Cariera lui Lewandowski în lumea fotbalului a început încă din tinerețe, motiv pentru care acesta a ajuns în prezent să joace pentru una dintre cele mai bune și apreciate echipe de fotbal din lume.

Transferul lui Robert Lewandowski la Barcelona: care e suma de transfer și ce salariu primește fotbalistul

După îndelungi negocieri, în luna iulie a acestui an Robert Lewandowski a fost transferat la Barcelona de la Bayern Munchen. Conducerea clubului sportiv catalan s-a aflat în căutarea unui atacant timp de aproape doi ani, încă din momentul în care fotbalistul Luis Suarez a fost lăsat să plece.

Deși primul nume la care s-a gândit Barcelona nu a fost Robert Lewandowski, ci Erling Haaland, costurile transferului au fost mult prea mari, astfel că acesta a fost imposibil de realizat. Din acest motiv, Pini Zahavi, agentul lui Robert Lewandowski a intrat în „scenă” și l-a informat pe conducătorul Barcelonei de intenția lui Lewandowski de a se transfera de la Bayern Munchen. Deși tratativele dintre cluburi s-au dovedit a fi mai dificile decât s-au așteptat cei de la Barcelona deoarece membrii conducerii lui Bayern au refuzat constant ofertele primite, în cele din urmă, transferul s-a realizat pentru o valoare de 45 de milioane de euro. În ceea ce privește salariul lui Lewandowski, valoarea anuală netă pe care o primește atacantul este de 12 milioane de euro.

Primele goluri pentru Barcelona date de Robert Lewandowski. Cui i le-a dedicat

După un scor de 0-0 cu Rayo Vallecano în prima etapă, Barcelona a obținut prima victorie a noului sezon de La Liga cu un scor de 4-1 pe terenul lui Real Sociedad. Lewandowski a reușit să puncteze încă din primul minut al meciului din San Sebastian, ajungând să fie omul meciului. Polonezul adus de la Bayern Munchen a marcat primele două goluri pentru Barcelona chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 34 de ani. După meci, Lewandowski a vorbit despre victoria din cea de-a doua etapă din La Liga, menționând faptul că de fiecare dată, primul gol pentru o nouă echipă i-l dedică tatălui său care din păcate nu se mai află în viață. Robert Lewandowski a fost susținut de mii de fani în meciul din San Sebastian, aceștia bucurându-se de adrenalină și succes. Atunci când urmăresc evenimentele sportive, mulți dintre fanii fotbalului spun că pentru a accelera nivelul de adrenalină, fac pariuri sau joacă la ruletă la Nitro Casino.

Cariera internațională a lui Robert Lewandowski: scurt istoric

Lewandowski și-a început cariera la MKS Varșovia, unde ca și junior a jucat 7 ani, primind porecla „Bobek” datorită faptului că era firav și mic de statură. În 1997 s-a transferat la Delta Varșovia unde a jucat timp de alți 7 ani în echipe de tineri și juniori și într-un final a reușit să joace în prima echipă, marcând 4 goluri.

În iulie 2006, fotbalistul a semnat un contract cu echipa din divizia a treia Znicz Pruszkow, iar în iunie 2008, Lech Poznan l-a transferat pe Lewandowski de la Znicz. În primul său sezon, în prima ligă poloneză s-a clasat pe locul al doilea în topul marcatorilor.  Succesul nu a întârziat să apară nici în următorul sezon, Lewandowski devenind golgheter cu 18 goluri în 42 de meciuri și ajutându-și  echipa să câștige campionatul.

În iunie 2010 fotbalistul a fost transferat în echipa germană din prima ligă, Borussia Dortmund în schimbul a 4,5 milioane de euro. Pe 19 septembrie, a înscris primul său gol în Bundesliga, într-o victorie cu 3–1 a Borussiei în derby-ul cu Schalke 04.

Lewandowski a încheiat sezonul 2011-2012 pe locul 3 în topul golgheterilor, cu 22 de goluri și 6 pase de gol. În ultimul meci oficial al sezonului, acesta a marcat 3 goluri în victoria cu 5-2 din finala Cupei Germaniei, împotriva lui Bayern Munchen, fiind pentru prima oară în istorie când Borussia Dortmund câștigă Bundesliga și cupa Germaniei în același sezon. În final, Lewandowski a câștigat titlul de golgheter în Cupa Germaniei, datorită performanței de a da 7 goluri în 6 meciuri.

Pe 24 aprilie 2013, Lewandowski a devenit primul jucător din istorie care marchează 4 goluri într-o semifinală de Champions League, Borussia Dortmund învingând campioana Spaniei, Real Madrid, cu scorul de 4–1. Lewandowski a încheiat din nou sezonul 2013–14 ca golgheter în Bundesliga cu 20 de goluri.

Fotbalistul a jucat ultimul său meci pentru Dortmund în finala Cupei Germaniei din 2014, împotriva lui Bayern Munchen, pe 17 mai, Dortmund pierzând cu scorul de 0–2.

În vara anului 2014, Lewandowski a fost transferat la Bayern Munchen, echipa pentru care a jucat până în anul 2022. A încheiat primul sezon cu 25 de goluri în 49 de meciuri, al doilea sezon cu 42 de goluri în 51 de meciuri, al treilea sezon cu 42 de goluri în 47 de meciuri. Următoarele sezoane au fost de asemenea un real succes pentru fotbalist, ajungând al treilea cel mai rapid jucător care a marcat 50 de goluri în Liga Campionilor.

Începând cu vara acestui an, fotbalistul a fost transferat de la Bayern Munchen, la Barcelona.

Fiecare sezon jucat de fotbalist s-a finalizat cu titlul de golgheter pentru acesta, motiv pentru care Lewandowski a ajuns să fie atât de apreciat de cluburile sportive, dar și de fani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here