Debut dificil pe teren propriu

708

Pandurii Târgu-Jiu debutează, pe teren propriu, în noua ediţie de campionat, sâmbătă, de la ora 11.00. Echipa antrenată de Adrian Bogoi va da piept cu Politehnica Timişoara, formaţie în faţa căreia a obţinut ultimul succes al sezonului trecut. Ambele echipe vin după înfrângeri. Gorjenii au pierdut la Turnu Măgurele, în timp ce trupa lui Cosmin Petruescu a fost învinsă, acasă, de CS Mioveni. Fotbaliştii gazdelor sunt convinşi că pot obţine primul succes al stagiuni împotriva bănăţenilor. ,,Ne dorim să luăm toate punctele, ştim că suntem în stare să facem acest lucru şi o să dăm tot ce putem ca să ne realizăm obiectivul”, a spus fundaşul Robert Bratu. “Avem o oportunitate bună să obţinem cele trei puncte. Va fi un meci greu ca toate celelalte, dar suntem pregătiţi, optimişti şi cu o atitudine bună vom reuşi acest lucru. Sper din suflet ca suporterii să vină să ne susţină în număr cât mai mare, pentru că avem nevoie de ei, suntem într-o situaţie grea şi orice ajutor este binevenit”, a adăugat atacantul Patrick Popescu.

Cinci jucători indisponibili
Pandurii are probleme de lot înainte de jocul cu Politehnica. Cinci fotbalişti nu vor evolua pentru gorjeni, iar antrenorul Adrian Bogoi se va baza pe un nucleu extrem de tânăr. Tehnicianul amfitrionilor s-a confruntat cu tot felul de dificultăţi de când a preluat echipa, iar situaţia de la Târgu-Jiu nu pare să-l mai afecteze. ,,La fiecare meci urmărim să câştigăm punctele puse în joc şi sperăm ca sâmbătă să realizăm acest lucru. Avem cinci indisponibili: Trancă este suspendat, Gheorghe, Şendroiu şi Măicăneanu sunt accidentaţi, iar Cotolan stă două etape pentru roşul din campionatul trecut. Toate echipele din această competiţie sunt foarte bine finanţate, au un nucleu de jucători cu care merg de câţiva ani, îşi permit să aducă fotbalişti de la un nivel mult mai bun. Noi avem un lot cu vârsta medie de 21 de ani, şi aici mă refer la titulari. Celelalte echipe au o medie de 24 de ani”, a precizat Bogoi.
Lipsurile echipei sunt, în special, pe faza ofensivă. La Pandurii ar mai putea fi legitimaţi fotbalişti pentru etapa următoare, dar o parte dintre ei sunt în urmă cu pregătirea fizică.
,,Mai avem jucători care se pregătesc cu noi, dar, până nu-i legitimăm, nu vă putem da nume. Suntem descoperiţi de la mijloc în sus, am pierdut 10 jucători în această vară. Sperăm ca publicul să fie al 12-lea jucător în meciul de sâmbătă. Jucătorii nou-veniţi trebuie să se integreze în grupul nostru, să ajungă la un nivel de pregătire foarte bun, pentru că marea majoritate au venit din eşaloanele inferioare, de la Divizia C sau juniori. Sunt jucători tineri, cu potenţial, pe care sperăm să-i formăm şi să ajungă la un nivel cât mai bun”, a mai spus principalul formaţiei.

Antrenorul Timişoarei îşi consideră echipa favorită
Învinşi de CS Mioveni în prima rundă, timişorenii sunt determinaţi să-şi recupereze punctele la Târgu-Jiu. Antrenorul Cosmin Petruescu a declarat că echipa trebuie să-şi confirme statutul de favorită şi să învingă Pandurii, o formaţie despre care ştie că a suferit multe modificări în lot. ,,Ne dorim să ştergem cât mai repede amintirea acelui 0-1 din prima etapă şi ne dorim să confirmăm statutul de echipă favorită pe care îl avem în acest meci printr-o victorie. Ştim că nu va fi uşor, chiar dacă în această vară Pandurii a trecut printr-o serie de transformări şi remanieri. Ne aşteaptă o partidă pe o suprafaţă sintetică, iar temperaturile vor fi extrem de ridicate. Indiferent de condiţiile de joc suntem obligaţi să obţinem cele trei puncte”, a declarat Petruescu.Şi portarul Rareş Murariu a spus că ambiţiile Timişoarei sunt altele faţă de precedentul campionat, iar echipa nu-şi mai permite paşi greşiţi la debut. ,,Aşteptările sunt mari, deoarece vrem să arăt mult mai bine ca în sezonul trecut. Suntem Politehnica şi trebuie să câştigăm fiecare meci. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat weekendul trecut, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu şi vrem să aducem cele trei puncte la Timişoara”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here