Debut de vis! Băluţă, gol decisiv cu Chile

12

România a reuşit să câştige amicalul de lux disputat împotriva campioanei Americii de Sud, Chile, scor 3-2. Oaspeţii au fost net superiori în prima parte a jocului de pe Cluj Arena, iar Eduardo Vargas (`8) şi Leonardo Valencia (`18) au punctat pentru trupa condusă de Juan Antonio Pizzi. “Tricolorii” au revenit în joc după execuţia superbă, din lovitură liberă, a lui Bogdan Stancu (`31), iar chilienii au suferit o nouă lovitură când Gary Medel a văzut “roşu”, în minutul 33, după o intrare fără minge la Andone. România s-a dezlănţuit în partea a doua: Stanciu a dat un eurogol în minutul 60, iar debutantul Alexandru Băluţă a adus victoria gazdelor, cu 7 minute înainte de final. Un alt craiovean, Andrei Ivan, a fost aproape de faza meciului în minutul 78. Scăpat pe contraatac, Ivan a driblat portarul şi un fundaş advers, dar în cele din urmă “scăriţă” sa a fost respinsă.
“Sunt foarte fericit. A fost un debut cu succes, numărul 13 mi-a purtat noroc. Mă bucur că am reuşit să înscriu şi să aduc victoria. Port cu mândrie acest tricou şi sper să-l port cât mai mult de acum înainte. Mi-aș fi dorit să debutez cu Polonia, dar sunt fericit pentru ce s-a întâmplat în acest meci. Am confirmat și sunt sigur acum că, dacă voi fi serios voi fi, din nou, convocat. M-am simțit foarte bine în acest sistem ofensiv, care mă avantajează. Am ieșit cu capul sus, așa cum ne doream”, a declarat Băluță.
“Am vrut să-i umilesc pe chilieni la faza aia, să le dau scăriță! Ar fi fost un gol foarte important pentru mine și pentru echipa națională, mai ales împotriva unui asemenea adversar. Îmi pare rău că am ratat, dar știți cum sunt eu ,mereu încerc execuții mai speciale”, a spus Andrei Ivan.
“Acum le-am spus jucătorilor că nu au nimic de pierdut, doar să se bucure. Dar şi cu plăcerea cu care s-a jucat, aţi văzut că am fost conduşi cu 2-0. Nu e vorba doar de bucurie. Astăzi a fost o echipă, jucătorii au fost ca nişte copii. Au fost atât de devotaţi. Au făcut totul, pentru mine acesta este un semn bun. Avem un proces lung în faţa noastră, dar astăzi am făcut un pas important”, a declarat după meci selecţionerul Christoph Daum.

România – Chile: 3-2 (1-2)
Stadion Cluj Arena, spectatori 18.000
Au marcat: Stancu (`31), Stanciu (`60), Băluţă (`83) / Vargas (`8), Valencia (`18)
Eliminat: Medel (`33)
România: Pantilimon – Benzar (Ivan `46), Chiricheş, Toşca, Ganea (Ţîru `70) – Pintilii, R. Marin (Rotariu `46) – Hanca, Stanciu (Bicfalvi `86), Stancu (Băluţă `66) – Andone (Grozav `46). Selecţioner: Christoph Daum.
Chile: Herrera – Diaz, Medel, Roco, Mena (Rodriguez `89) – Aranguiz (Vidal `54), Marcelo Diaz (Silva`55), Gutierrez (Fuenzalida`83) – Valencia (Isla`46), Vargas (Puch `65), Alexis Sanchez. Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here