Debut de foc pentru trupa lui Constantinides

296

Echipa de baschet a Energiei debutează duminică, de la ora 17:00, pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, în noua ediție de campionat a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Sorții au hărăzit un debut incendiar pentru Antonis Constantinides, Energia urmând a juca în prima etapă contra celor de la SCM U Craiova în ceea ce este de ani buni derby-ul Olteniei în prima ligă de baschet a României.
După victoriile din Grecia obținute în ultimele jocuri amicale, Constantinides spune că echipa sa este pregătită din toate punctele de vedere pentru primul joc oficial în campionat: „Am terminat perioada de pregătire în cel mai bun mod pentru mine, ca antrenor. Cele două meciuri pe care le-am disputat în Grecia au fost cele mai bune pe care le-am disputat în perioada de pregătire, atât din punct de vedere ofensiv cât și defensiv. Cu ce am arătat în weekendul trecut putem spune că suntem pregătiți 100% pentru debutul oficial în campionat, contra Craiovei. A fost cea mai bună perioadă în care ne-am arătat abilitățile, cu o săptămână înainte de campionat. Avem încredere, atât noi antrenorii, cât și jucătorii și este momentul cel mai bun pentru a avea un moral bun pentru startul în campionat”, a declarat Constantinides. Acesta apreciază că a avut norocul de a pregăti startul campionatului cu două partide în care și adversarii au avut același obiectiv, de a fi în formă cât mai bună în acest weekend, când și ei vor începe confruntările oficiale în campionatul Greciei: „Sunt mulțumit de faptul că ultimele două jocuri amicale pe care le-am disputat în Grecia, au venit cu o săptămână înaintea startului și în campionatul grec. Celelalte echipe din România când au jucat cu echipe din Grecia și ele și echipele grecești erau la începutul perioadei de pregătire. Noi am fost foarte norocoși pentru că nivelul foarte ridicat la care s-au ridicat adversarii din aceste jocuri amicale ne-au ajutat și pe noi în această perioadă de pregătire”, a mai spus Constantinides.
Stresul și venirea târzie a lui Larry Turner sunt văzute ca puncte slabe ale Energiei în acest debut de campionat: „Despre meciul contra Craiovei pot spune că echipa este pregătită. Avem doar două aspecte negative. Unul ar fi stresul normal, pe care orice echipă îl are la debutul într-o nouă ediție de campionat, pentru noi fiind și primul meci pe teren propriu, În al doilea rând, avem un nou jucător în echipă, venit de mai puțin de o săptămână. Este o perioadă scurtă până la meci”, a declarat Constantinides. În același timp, tehnicianul cipriot ce conduce destinele echipei gorjene dezvăluie și care sunt atuurile sale în acest derby: „Tragerea la sorți a făcut să jucăm acum cu Craiova, este un derby local și asta va fi pentru noi un plus pentru că vom avea de partea noastră un plus de agresivitate, un plus de determinare și cu suportul publicului să putem să câștigăm. Craiova este o echipă foarte periculoasă, toți jucătorii lor aruncă foarte bine de afară, chiar și pozițiile 4 și 5. Dar noi jucăm acasă și aici noi impunem regulile noastre, nu trebuie să ne temem de nimeni. Cei care vin aici trebuie să se teamă de noi când intră în oraș”, a mai spus Antonis Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here