Debut cu dreptul pentru tricolorii mici

705

Selecționata sub 21 de ani a României la fotbal a încheiat la egalitate, 1-1, primul meci de la Campionatul European de Tineret, cu puternica selecționată a Olandei. A fost meciul de debut pentru elevii lui Adrian Mutu la competiția care se desfășoară în aceste zile în Ungaria. Golurile au fost marcate de Schuurs (minutul 16) și Andrei Ciobanu (minutul 20), ultimul cu un șut imparabil la vinclu dintr-o lovitură liberă. Olanda a controlat partida, dar ocaziile mai mari le-au aparținut tricolorilor. Același Ciobanu putea fi eroul României pe final, dar efortul lui a fost respins de sub bară de Scherpen (90+2). Pașcanu și Itu au irosit alte oportunități. În celălalt meci al Grupei A, Germania a învins Ungaria cu 3-0.
Au evoluat echipele:
România U21: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.
Olanda U21: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.
Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77
Confruntarea a fost arbitrată de elveţianul Sandro Schärer, ajutat de Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă a fost italianul Maurizio Mariani.

Adrian Mutu: „Meritam mai mult”
La conferința de presă de după egalul cu Olanda, selecționerul Adrian Mutu a declarat că victoria ar fi fost rezultatul firesc pentru România, în ciuda faptului că echipa noastră a plecat clar cu șansa a doua în opinia specialiștilor. ,,Foarte puțini ne dădeau o șansă să scoatem un punct, dar cred că meritam mai mult. Sper ca băieții să își dea seama și să aibă încredere în valoarea lor. Eu am crezut de la început în valoarea lor și în dorința lor de afirmare. Nu am venit aici în vacanță, ci să punem probleme oricui. Chiar dacă avem șansa a treia, noi vrem să punem probleme oricui. Am niște băieți disciplinați, ascultători și asta s-a văzut pe teren. Sunt multe variabile, dar așezarea băieților a fost foarte bună. Cel mai mult mi-a plăcut tupeul cu care am atacat, iar în repriza a doua puteam să câștigăm acest meci. Sper ca Ciobanu să bată și mai bine decât mine și să ne bucure la fiecare meci cu așa goluri. Nu știam care va executa acea lovitură și i-am strigat să bată el pentru că dă gol. Mă bucur că s-a întâmplat asta. Toți fanii României trebuie să aprecieze efortul jucătorilor. Mie îmi pare rău pentru că eu cred că meritam trei puncte. Merită felicitați pentru dăruirea de care dau dovadă acești băieți”, a spus Mutu. Selecționerul a comentat și celălalt rezultat al grupei. „Ne-am setat obiectivul de a ieși din grupe. Pentru a obține acest lucru trebuie să luăm meci cu meci. Nu mă consider favorit cu Ungaria, nu vreau să mă gândesc la asta. Ungaria cred că are același nivel ca noi, diferența o face atitudinea pe teren și micile detalii, pe care zilele viitoare le vom pune la punct”.
Programul meciurilor României:
Sâmbătă, 27.03, ora 19.00 Ungaria – România (Grupa A) – transmis live de TVR 1
Marţi, 30.03, ora 19.00 Germania – România (Grupa A) – transmis live de TVR 1
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here