Debut cu brio a Lunii Curăţeniei, la Târgu-Jiu

286

Primăria municipiului Târgu-Jiu, cu sprijinul societăţii Edilitara, au demarat începând de la 1 martie Luna Curăţeniei. Cu această ocazie, sunt mobilizate toate sectoarele societăţii Edilitara şi ale Serviciului de Gospodărire Comunală.

Atacate vor fi toate cartierele municipiului, atât pe parte de toaletări spaţii verzi, cât şi pe reparaţii de mobilier urban ori marcaje în parcările de reşedinţă. “Asta înseamnă că intrăm în toate cartierele din municipiul Târgu-Jiu, în toate zonele unde se adună gunoaie, depozite necontrolate de deşeuri, care s-au format în perioada de iarnă. În cartiere facem reparaţii de mobilier urban, însemnând toaletări unde este cazul, tăiem doar arborii care au crescut foarte mult, ale căror crengi deranjează traficul rutier şi pietonal, ating pereţii blocurilor. Se execută lucrări de vopsitorie a mobilierului urban. Vom porni staţia de asfalt pentru a intra cu reparaţii acolo unde este nevoie, se vor executa marcaje rutiere, stradale şi în parcările de reşedinţă. Asta este o activitate care oricum se desfăşoară pe tot parcursul anului. De săptămâna viitoare vom intra cu aceste marcaje. Beneficiarii Legii 416, cei de la ajutorul social, sunt şi ei angrenaţi în această activitate şi intră alături de personalul Edilitara Public în toate cartierele din municipiu. Am avut discuţii cu asociaţiile de proprietari anterior acestei acţiuni, discuţii care se fac anual. Le-am solicitat şi lor sprijinul. Vom intra şi cu plantări; avem un program de plantare pentru perioada de primăvară şi le-am solicitat sprijinul pentru toate aceste activităţi. Sunt angrenaţi mulţi oameni, multe utilaje, aşa încât într-o lună de zile să putem trece prin fiecare cartier din municipiu”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

curatenie2Plombări ale gropilor din asfalt
În această lună, pe lângă acţiunile de salubrizare şi igienizare, prioritare vor fi şi reparaţiile drumurilor din Târgu-Jiu după trecerea iernii, precum şi refacerea marcajelor rutiere. “Noi, cei de la Edilitara, suntem angrenaţi cu toate sectoarele de activitate vizavi de această acţiune pentru că fiecare activitate are importanţa ei. De astăzi (n.r. ieri), am intrat în cartierul Abator 2. Am intrat întâi cu cei de la Zone Verzi şi de la Salubritate. Am reuşit unde am avut comenzi să reducem gardurile vii pentru că toţi proprietarii ne-au rugat să nu mai lăsăm gardurile vii la înălţimea de peste un metru şi ceva pentru că devine un focar, le-am redus la 80-90 de centimetri în aşa fel încât să facem curăţenie mai bine. Am reuşit această acţiune în luna februarie. Dacă au mai rămas cartiere unde n-am reuşit să toaletăm şi să reducem gardul viu o vom face, toaletăm toţi copacii care ne creează eventual probleme. Cei de la Salubritate au menirea să cureţe rigolele. Începem din sud cu cartierul Abator 2, Abator 1, urcăm cu zona de centru până în ultimul cartier Rostramo. După cele două activităţi vor intra cei de la secţia Prestări Construcţii cu cei care se ocupă de materialul urban din cartiere şi vom lua fiecare cartier. Luăm toate locurile de joacă la mână să înlocuim tot ce înseamnă împrejmuire, mobilier, şi băncile de la scara blocului. (….) Am dat drumul la staţia de asfalt în aşa fel încât săptămâna viitoare să putem intra în oraş să începem o trecere în revistă de rectificare a tuturor străzilor ce nu au fost reabilitate în ultimii ani în aşa fel încât acolo unde au apărut gropi să le frezăm, să asfaltăm ca până în Sărbătorile de Paşte să avem un oraş funcţional. Noi toată iarna nu am lăsat gropile să avanseze; am avut 40 de tone de mixtură stocabilă, ele au fost stopate în timp util, fie că au apărut pe trotuar fie pe carosabil, n-am lăsat nicio groapă să se dezvolte”, a spus şi directorul Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia.
curatenie3Totodată, autorităţile de la Târgu-Jiu vor da startul plantărilor florilor de primăvară, în primă etapă urmând să fie plantate circa 40.000 de fire. Accentul în Luna Curăţeniei se va pune şi pe spaţiile din pieţele din municipiu, acolo unde se vor executa reparaţii, zugrăveli şi vopsitorii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here