De Ziua Națională a Salvamontului/Salvatorii montani gorjeni au recuperat un cadavru din munții Vâlcan

250

Chiar de Ziua Națională a Salvamontului, pe 1 august, salvamontiștii gorjeni au fost solicitați să intervină în munții Vâlcan pentru a recupera cadavrul unei persoane spânzurate la un conac. Un echipaj format din șase salvatori montani de la Serviciul Public Județean Salvamont Gorj s-a deplasat la fața locului, acțiunea derulându-se de seara, de la 20.00, până la ora 02.00.

O persoană de sex masculin s-a spânzurat la un conac în munții Vâlcan, pentru recuperarea cadavrului fiind necesară intervenția salvamontiștilor. Întrucât locația era destul de greu accesibilă a fost solicitat un echipaj salvamont care să se deplaseze în zonă împreună cu reprezentanții poliției, care trebuiau să facă și cercetările la fața locului.
O echipă de salvare montană, formată din șase salvamontiști s-a deplasat în zonă, unde au recuperat cadavrul și l-au transportat până în Schela, unde l-au predat celor de la medicină legală. “Distanța foarte mare, zona greu accesibilă, deplasarea și lucrul doar la lumina lanternelor și furtuna în munte, care se anunța, au fost principalele dificultăți întâmpinate de salvatori în această acțiune care a durat de la ora 20.00 până la 02.00 noaptea. Spuneam în articolul de ieri, scris cu ocazie zilei de 1 August – Ziua Națională a Salvamontului Românesc, că salvamontiștii își serbează ziua prin muncă, lucru pe deplin confirmat, salvamontiștii din România intervenind pe 1 august la nu mai puțin de 16 acțiuni de salvare”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Victima al cărei cadavru a fost recuperat de salvamontiștii gorjeni din munții Vâlcan este un bărbat de 35 de ani, B.A. , din satul Pleșa – Bumbești Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here