De Ziua Mondială a Sănătăţii, Diplome pentru medicii pensionari, de la conducerea SJU

619

Cadrele medicale şi restul angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu sărbătoresc Ziua Mondială a Sănătăţii prin liber, după cum a confirmat managerul Tiberiu Tătaru. Totuşi, înainte de 7 aprilie va fi organizat un eveniment festiv în cadrul căruia zeci de medici pensionari vor primi diplome şi alte surprize.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a gândit să marcheze Ziua Mondială a Sănătăţii printr-un moment  memorabil. Astfel, deşi în ziua de 7 aprilie angajaţii din Sănătate sunt liberi, înainte de această zi va fi organizat un eveniment pentru celebrarea celor care au activat în sistem şi celor care îşi desfăşoară activitatea acum, în acest domeniu. „Ca de fiecare dată, noi sărbătorim Ziua Mondială a Sănătăţii. În primul rând, pe 7 aprilie suntem liberi, însă cei care sunt de gardă vor fi la datorie, actul medical nefiind afectat de acest liber. Înainte de această dată organizăm, în colaborare cu Colegiul Medicilor Gorj şi Consiliul Judeţean, un eveniment festiv, la Teatrul Elvira Godeanu. Cu această ocazie vom acorda diplome tuturor medicilor care s-au pensionat sau urmează să se pensioneze; este vorba de 50-60 de persoane”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Ziua Mondială a Sănătăţii 2015
Tema pentru Ziua Mondiala a Sănătăţii 2015 este SIGURANŢA ALIMENTARĂ. Aprovizionarea cu alimente devine din ce în ce mai globalizată, necesitatea de a consolida sistemele de siguranţă alimentară în şi între toate ţările devine din ce în ce mai evidentă. Acesta este motivul pentru care OMS promovează eforturile de îmbunătăţire a siguranţei alimentare, de la fermă până la farfurie.
Ziua Mondiala a Sănătăţii 2015 este o ocazie de a alerta persoanele care lucrează în diferite sectoare: guvernamentale, fermieri, producători, firme de retail, practicieni de sănătate – precum și consumatorii – despre importanţa siguranţei alimentare. Fiecare poate juca un rol în a asigura ceea ce avem în farfurie este sigur şi poate fi mâncat fără grijă.

Remeber!
În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a simţit nevoia creării unei zile mondiale a sănătăţii, iar din 1950 aceasta  a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul zilei fiind acela de a creşte nivelul de cunoştinţe la nivel global pe o anumită temă de sănătate şi de a atrage atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Începând cu 1950 la fiecare 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii reprezintă pentru întreaga lume oportunitatea de a se concentra asupra unei probleme de sănătate publică prioritare la nivel global în viziunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.