De Ziua Femeii – Gorjencele au fost sancţionate cu o floare

204

amendate cu o floareŞi pe 8 martie echipajele Poliţiei Rutiere din Târgu-Jiu au avut grijă de doamnele şi domnişoarele din trafic. Astel, ei au continuat acţiunea începută pe 1 Martie, şi au amendat şi astăzi cu câte o floare şi o felicitare participantele la trafic.

Echipajele Poliţiei Rutiere din Târgu-Jiu au fost şi ieri prezente în trafic, dar nu pentru a da amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, ci pentru a “amenda” şoferiţele care şi-au petrecut o parte din ziua lor la volan. Conducătoarele auto au fost trase pe dreapta, dar, în loc de sancţiuni contravenţionale, au primit de la poliţişti flori şi felicitări de Ziua Femeii. Unele dintre şoferiţe au avut emoţii serioase când au fost oprite de autorităţi, pentru că nu au purtat centura de siguranţă. Dar ieri, pentru că a fost ziua lor, oamenii legii au trecut cu vederea aceste mici abateri şi le-au dăruit felicitări, pentru ca amendate cu o floare 1doamnele şi domnişoarele de la volan să se simtă sărbătorite. Misiunea poliţiştilor a vizat mai multe şosele importante din Târgu-Jiu, ei aflându-se pe Bulevardul Constantin Brâncuşi, în zona Parâng şi în zona Tribunalului.

Toate şoferiţele oprite în trafic au fost surprinse în mod plăcut de acţiunea poliţiştilor. “E super această acţiune, mai ales că ne-a luat prin surprindere. Nu m-am speriat pentru că sunt obişnuită să văd poliţie pe stradă şi mi se pare normal să se facă controale. Le muţumesc poliţiştilor că ne-au făcut această zi mai frumoasă”, a spus una dintre participantele la trafic “amendate” cu o floare de către poliţişti.

amendate cu o floare 2“Este un gest frumos. Este lăudabilă acţiunea lor, dar sincer mă aşteptam să mă oprească pentru centură, chiar îmi pregătisem actele pentru control”, a spus o altă participantă la trafic, surprinsă de oamenii legii că nu purta centura de siguranţă. ”Având în vedere că ziua de 8 Martie are o însemnătate aparte pentru reprezentatele sexului frumos, am vrut ca astăzi (n. r. ieri) să nu mai aplicăm sancţiuni pentru micile abateri pe care le vor comite în trafic, în schimb am oferit flori, felicitări şi recomnadările de a respecta legislaţia rutieră. Doamnele au primit bine gestul nostru, chiar dacă este minor, fără prea mare însemnătate şi sunt convins că ele ştiu că le apreciem, că ne sunt mereu alături, şi acasă, şi la serviciu, şi la bine şi la rău şi în tot ceea ce facem, facem ca un semn de recunoştinţă pentru femeile din societate”, a declarat Sergiu Posea şeful Biroului Poliţiei Rutiere Municipale. Pentru bărbaţi, pentru că ei sunt cei sărbătoriţi astăzi, poliţiştii rutieri le recomandă să nu plece la drum după cele 44 de pahare băute, că pentru ei amenda va fi dublă.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here