De Zilele Municipiului 2016 / Însemne de onoare în şedinţa festivă de Consiliu Local Târgu-Jiu

293

Şedinţa festivă de Consiliu Local Târgu-Jiu a avut loc joi, 19 mai, cu ocazia celei de-a 16-a ediţii a Zilelor Municipiului. Autorităţile locale marchează în această perioadă şi împlinirea a 610 ani de atestare documentară a municipiului.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a reamintit importanţa sărbătoririi an de an a Zilelor Municipiului şi aprecierea pe care autorităţile locale o au pentru târgujieni: “Anul 2016 ne oferă nouă, târgujienilor, un prilej de dublă aniversare: 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, cel care ne-a făcut cunoscuţi întregii lumi prin opera sa, dar şi aniversarea a 610 de atestare documentară a oraşului. Nu trebuie să uităm niciodată că istoria acestui oraş a fost scrisă de voievodul Litovoi, de sabia lui Tudor Vladimirescu şi a revoluţionarilor, sau de arma Ecaterinei Teodoroiu. Aici, la Târgu-Jiu, Brâncuşi a dăltuit cea mai frumoasă poveste a simbolurilor arhaice, s-a ridicat astfel cel mai merituos monument pentru eroii neamului. Datorită lor, spunem acum, la 610 ani de existenţă a municipiului, că istoria înseamnă viitor! (…) Sărbătoarea Zilelor Oraşului a devenit o tradiţie şi an de an a căpătat noi valenţe transformându-se într-un moment de bucurie a întregii comunităţi. Fiecare ediţie este un moment de bilanţ, dar şi cea mai potrivită ocazie de a ne asuma responsabilităţi pentru ca Târgu-Jiul să devină mai frumos ori mai respectat pentru cei care trăiesc, ori pentru turiştii care trec pe aici. Trăim în prezent, dar trebuie să ne gândim şi la viitor, iar pentru asta trebuie să avem bine conturate dorinţele spre care ne concentrăm eforturile. (…) Îmi sunt dragi târgujienii, iar puntea sufletească ce s-a legat între noi, mă face să rămân la ea indiferent ce oportunităţi mi-ar oferi viaţa în altă parte. Simt acelaşi ataşament şi din partea echipei mele, care a învăţat să fie în slujba celor care ne-au acordat încrederea. Ascultând oamenii am înţeles un lucru foarte important: oraşul nu ne aparţine nouă, celor care administrăm astăzi, ci ne-a fost împrumutat pentru o perioadă de către generaţiile viitoare”.
sedinta festiva (16)La acţiunea festivă au fost prezenţi şi şefii judeţului care au transmis gândurile lor bune atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru târgujieni. “În peisajul public contemporan, consider că este semnificativ ca fiecare comunitate să dedice un moment special, celebrării identităţii sale. De-a lungul timpului, imaginea oraşului Târgu-Jiu s-a cristalizat într-o armonioasă continuitate citadină. (…) A privi în viitor, oraşul lui Brâncuşi este încadrat alături de cele mai prestigioase oraşe europene. Prin identitate culturală ce este dată de tripticul brâncuşian situat pe Calea Eroilor, urbea noastră de pe Jiul de Sus capătă valenţe de excelenţă, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în Anul Brâncuşi”, a subliniat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. “Mă bucur că târgujienii serbează 610 ani de la prima atestare documentară a urbei noastre, mă bucur că primarul municipiului şi Consiliul Local, au făcut posibilă marcarea acestui moment printr-o serie de activităţi, aceste evenimente coincid şi cu sărbătoarea spirituală a municipiului, Sf. Constantin şi Elena. Instituţia Prefectului a avut, are şi o să aibă o foarte bună colaborare cu primarul, aparatul de specialitate şi Consiliul Local. Sunt convins că toate instituţiile deconcentrate au o colaborare bună cu dumneavoastră şi vă urez succes în activitatea ce o desfăşuraţi”, le-a transmis prefectul Gheorghe Paraschivu celor prezenţi la şedinţa festivă de CL.

Plachete pentru staff-ul Pandurii Târgu-Jiu
De asemenea, conducerea Primăriei Târgu-Jiu şi consilierii locali au acordat diplome şi plachete de excelenţă pentru Narcis Răducan şi Edi Iordănescu, preşedintele, respectiv antrenorul, echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu. “Cred că la ora actuală, alături de Constantin Brâncuşi, echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, a făcut şi face cea mai frumoasă reclamă pentru oraşul nostru. Trebuie să-i felicităm pe aceşti oameni pentru că, dincolo de talent, de seriozitatea pe care au demonstrat-o în ceea ce priveşte pregătirea şi implicarea cu tot ceea ce înseamnă acest fenomen la Târgu-Jiu, au făcut şi fac în continuare în ciuda situaţiei financiare dificile prin care trece întreg sportul românesc. (…) Trebuie să-i felicităm pentru locul pe care l-au ocupat, pentru seriozitatea de care au dat dovadă. În semn de respect, această distincţie este prea mică în comparaţie cu performanţa dumnealor. Vom face tot ce depinde de noi pentru a susţine şi a menţine activitatea sportivă”, a menţionat edilul municipiului Târgu-Jiu.
Tot înscrisuri de onoare din partea conducerii Consiliului Judeţean Gorj au primit şi şefii Primăriei Târgu-Jiu, precum şi consilierii locali pentru profesionalismul şi dăruirea în slujba cetăţeanului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here