DE TOATĂ JENA! Au încasat indemnizație pentru nimic! Iată consilierii județeni cu activitate ZERO!

1146

Aflați la sfârșitul mandatului, unii dintre cei 33 de aleși în Consiliul Județean Gorj au încasat degeaba indemnizația, lunară, de 1.000 de lei. Sau cel puțin asta reiese din datele oficiale, postate pe site-ul CJ Gorj, care relevă faptul că, doar doi dintre consilierii județeni, cu excepția vicepreședinților, și-au depus rapoartele de activitate pentru toți anii anteriori, 16 au raportat electoratului doar când au avut chef, adică un an da, altul ba, iar 13 dintre aceștia nu au menționat nimic despre activitatea lor în acest mandat, cel puțin ca o justificare a banilor încasați din poziția de aleși locali.

Pe partide politice, situația consilierilor județeni care nu și-au depus niciun raport de activitate, din iunie 2016 și până astăzi, și nu justifică în nici un fel indemnizația de 1.000 de lei pe care au încasat-o, lunar, din banii publici ai județului, potrivit datelor oficiale aflate pe site-ul Consiliului Județean Gorj, se prezintă astfel: opt social-democrați, trei liberali, un popular și un liberal-democrat.
Astfel, Gheorghe Bucălăete, Ion Dragu, Cosmin Greci, Ion Gruescu, Gheorghe Neață, Nelu Pavel, Mihai Prunariu și Maria Vasilescu, de la PSD, nu figurează cu niciun raport în care să prezinte alegătorilor activitatea în cei trei ani și jumătate de când au preluat actualul mandat.
Nici liberalii Gheorghe Grivei, Dragoș Păsărin și Denisa Șuță nu și-au raportat activitatea, așa cum prevede Legea administrației publice locale.
Lista celor care nu s-au obosit să le arate alegătorilor ce au făcut pentru ei, din momentul în care au fost aleși, este completată de Liviu Andrei, consilier județean PMP și Dorin Tașcău (ALDE).
Alt lot de aleși județeni au mimat doar că sunt preocupați să le raporteze gorjenilor despre activitatea lor, așa că au întocmit rapoartele după cum au avut chef. Printre aceștia se regăsesc liberalii Cristinel Tănase, Sorin Chircu și Marcel Iacobescu, pesediștii Ramona Hortopan și Ionuț Drăgoi, respectiv Marius Borcan (ALDE), Ion Coană (PSRo), Gheorghe Davițoiu (PMP).
Culmea este că și vicepreședintelui Nicolae Muja îi lipsește un an din activitatea de la consiliul județean, însă oricum, ca și celălalt vicepreședinte, Gheorghe Nichifor, aceștia iau cu copy-paste activitatea structurilor aflate în subordine pe care o înșiră pe sute de pagini.
Cei mai conștiincioși consilieri județeni, în acest mandat, sunt Gheorghe Milosteanu de la PSD și Victor Banța de la PNL, singurii care au raportată activitatea la zi.
Deși, situația se prezintă în acest fel, cu siguranță, mulți din cei aflați, acum, în poziții de consilieri județeni, vor mai dori un mandat și se vor regăsi, la alegerile de peste patru luni, pe listele organizațiilor politice.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Chiar asa, domnule Matei! Iar consilierii care si-au publicat in acest an raportul asa zisei activitati, au facut-o si in anii precedenti sau o fac doar cand e campanie? Ce-ar fi sa investigati si niste lucruri “pe bune”? De pilda, actiunile declarate de catre Mr. Cepoi si Ion, directorul inca en titre al CJCPCT Gorj si proaspat decoratul lui Iohannis, insa inexistente, dar cu fonduri alocate (din buget, cum altfel?) incasate si… cheltuite? Una dintre ele ar fi asa zisa actiune culturala in parteneriat cu ICR Tel Aviv in decembrie 2019 la Tel Aviv. Si altele tot asa. Cat muncesti dumitale sa iei un salariu pe care un om ca decoratul, ajutat de unul ca Dadalau, il scoate dintr-o actiune culturala… pe hartie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here