De povestit! Viitorul a pierdut dramatic la Filiași, iar jucătorii gorjeni au fost lăsați fără autocar

1230

Viitorul Târgu Jiu a fost eliminată din Cupa României, după unul dintre cele animate meciuri disputate de la startul acestui sezon competițional. Nimic nu anunța în prima parte a jocului coșmarul prin care aveau să treacă fotbaliștii grupării din Gorj. Oaspeții au condus cu 2-0 la pauză, după golurile lui Gabriel Dodoi (`24) și Răzvan Vulpe (`28). Totuși, relaxarea vizitatorilor, coroborată cu ambiția doljenilor de a reveni în joc, a dus la o repriză secundă total diferită. Trupa lui Mario Găman a lovit rapid, iar Alexandru Fotescu a redus din diferență în minutul 49. Dominarea gazdelor s-a concretizat încă o dată pe tabelă în minutul 79, când Cosmin Calu a izbutit egalarea. Ultima reușită a partidei a venit chiar la finalul timpului regulamentar. Un penalti provocat de Doumbia a fost transformat de Eduard Dina, iar la Filiași s-a pornit fiesta. Trupa doljeană a trecut, în premieră, de turul patru al competiției și așteaptă acum o adversară de calibru.

CSO Filiași – Viitorul Târgu Jiu: 3-2 (0-2)
Filiaşi: Florin Şerban – Robert Dănescu, Ionuţ Tătaru, Cosmin Calu, Vlăduţ Popa – Marius Duriţă, Ionuţ Zamfir – Robert Bubuioc, Daniel Rogoveanu, Florin Lungu – Alex Fotescu. Au mai intrat: Eduard Dina, Alex Armăşelu, Viorel Vîlcică, Alin Pencea, Cătălin Manolache. Antrenor: Mario Găman.
Viitorul: Robert Geantă – Alin Buleică, Ricardas Sveikauskas, Raul Godia – Darius Gheban, Alin Ţegle – Răzvan Vulpe, Gabriel Dodoi, Alex Dulca – Ciprian Rus. Au mai intrat: Alex Gîrbiţă, Alex Core, Andrei Micle, Doumbia Madikapa, Gabriel Ruican. Antrenor: Cristian Lupuţ.
Cartonaşe galbene: V. Popa ’10, Bubuioc ’13, Tătaru ’42, Calu ’67, Armăşelu ’90+1 / Dulca ’20, Madikapa ’80.
Au arbitrat: Cătălin Ilie – Ionuţ Neacşu, Lucian Tănase; Mădălin Dumitru. Observatori: Constantin Pintilie, Cristina Babadac.

Mario Găman: O performanță istorică
Antrenorul gorjean al Filiașului, Mario Găman, și-a felicitat elevii după partida spectaculoasă din cupă. Tehnicianul doljenilor a declarat că își dorește un adversar cu nume în următoarea fază a competiției. În opinia sa, diferența s-a făcut la atitudine și determinare.
,,Este o performanță istorică pentru acest club și este prima dată când putem aduce la Filiași o echipă de primă ligă. Din punctul meu de vedere, am întâlnit o echipă foarte bună a ligii secunde, o echipă care nu trece printr-o perioadă bună în campionat, dar care nu a avut etapă și știam că o să alinieze cea mai bună echipă. Au fost două reprize diametral opuse. Una, în care ei, contrar cursului jocului, au reușit să ne dea două goluri foarte ușor, și cea de-a doua, în care băieții au ieșit de la cabine cu altă atitudine și altă mentalitate. O repriză excelentă în care am dat trei goluri, am avut alte două bare și alte ocazii foarte bune pentru noi. La pauză, le-am transmis că o să marcăm repede și trebuie să creăm presiune pe construcția lor. Eram sigur că dacă facem aceste lucruri, nu numai că vom egala, dar vom și învinge. Este o victorie frumoasă, o calificare superbă, mai ales că am revenit de la 0-2 împotriva unei echipe de liga a doua. Jos pălăria pentru jucători! Asta spune multe despre ce vrem să construim aici. În turul următor, îmi doresc o echipă foarte puternică, cu ștate vechi în fotbalul românesc. Mi-aș dori Dinamo, FCSB, Rapid sau Craiova. Bineînțeles că la Liga 1 orice echipă, raportată la nivelul la care suntem noi, este mai puternică”, a precizat Găman. Antrenorul gorjean a mai spus că juniorul Răzvan Vespe a fost cedat chiar la adversara de marți, Viitorul.

Lupuț: Trebuie să luăm unele măsuri
Imediat după meci, antrenorul Viitorului, Cristian Lupuț, și-a criticat jucătorii pentru lipsa de determinare de care au dat dovadă. Principalul gorjenilor a declarat că nu există scuze pentru un asemenea rezultat. În sezonul precedent, Viitorul Târgu Jiu a ajuns până în semifinalele competiției. ,,Se pare că 2-0 e un scor periculos. Repriza a doua, multe greșeli personale, gazdele au întors rezultatul. Dar acestea sunt meciurile de Cupa României, surprizele se pare că vor continua în meciurile din competiție. Așa cum am fost noi anul trecut, când am eliminat echipe de Liga 1, astăzi am fost eliminați de o echipă de Liga 3. În repriza a doua, adversarii au arătat multă determinare. Noi am crezut că dacă venim, și câștigăm. Se pare că lucrurile nu sunt chiar așa. A fost o chestie și de mentalitate, avem șapte-opt meciuri împreună, nu putem să spunem că e lipsa de omogenitate. Nu am avut atitudine, nu am avut determinare, dar asta este. Mergem mai departe. A venit eșecul acesta și trebuie să luăm unele măsuri. Așa ceva nu se poate! Le-am spus și în vestiar că nu avem voie doar să cerem, și obligații nu avem deloc. Sunt foarte, foarte supărat pe atitudinea unor jucători, pentru că așteptam mai mult din partea lor. Din păcate, nu s-au ridicat la nivelul jocului, nu am avut determinare”, a spus Lupuț. Pentru Viitorul urmează partida din campionat cu FC Hermannstadt. Cel mai probabil, meciul de marți se va juca la Severin.

Au fost lăsați să se întoarcă ,,pe jos”
Scene incredibile s-au petrecut la finalul partidei de pe Stadionul Orășenesc din Filiași. Mai multe surse de la fața locului au indicat faptul că autocarul Viitorului a părăsit zona stadionului la ordinul finanțatorului Nicolae Sarcină, furios după rezultatul meciului. Nu mică le-a fost mirarea jucătorilor și antrenorilor când au realizat că nu au cu ce să se deplaseze înapoi la Târgu-Jiu.
Jucătorii gorjenilor li s-au plâns de acest lucru chiar oficialilor de la Filiași, care s-ar fi încumetat să le pună la dispoziție două mașini. Alți fotbaliști au sunat acasă după prieteni și rude, iar unii dintre sportivi au luat trenul până în județul învecinat. Potrivit unor apropiați ai echipei, în această după-amiază a avut loc o întâlnire între conducerea formației gorjene și oamenii care se ocupă de echipa de fotbal.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here