De Paște, vine LUMINA din Moldova?

270

Pandurii speră să-și continue seria de rezultate bune obținute pe terenuri străine, o victorie la Botoșani fiind nu doar necesară, ci și obligatorie pentru păstrarea intactă a șanselor pentru locul 4.

Cu obiectiv din partea conducerii de a câștiga toate cele șase puncte puse în joc în următoarele două partide, Cristi Pustai va avea parte de un Paște zbuciumat, sărbătorile urmând a fi petrecute în mare parte în Moldova, la Botoșani, iar dacă ele vor fi sau nu fericite, doar rezultatul final o poate spune: „Trei puncte ne-ar da Sărbători fericite. E un moment important pentru că suntem la patru puncte de locul patru. În etapa trecută am fost perdanţi, noi am luat un punct şi alte echipe câte trei. Să sperăm că vor fi şi vremuri mai bune pentru noi”, a declarat antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai. Acesta spune că plecarea spre Moldova se face cu încredere: „În acest moment suntem pe locul 2 la meciurile din deplasare şi asta ne dă puţină încredere. Noi avem încredere şi vrem toate punctele de la Botoşani. Ar fi bine să le obţinem pe toate trei, vedem ce face şi Dinamo care are acasă cu Astra. La Vaslui e telenovelă, se prezintă sau nu, dacă vin în ziua meciului s-ar putea să şi câştige”, a adăugat tehnicianul.

Revine la sistemul clasic
După ce în 4-4-2 n-a reușit să spargă defensiva celor de la Săgeata, Pustai va reveni la Botoșani la sistemul pe care-l pune cel mai des în practică, urmând să joace cu un singur atacant: „Nu a prea dat roade sistemul cu doi atacanţi. Ca să joci 4-4-2 trebuie să ai şi cele două vârfuri şi jucătorii de bandă cu inteligenţă să înţeleagă când să faci presing şi când să te retragi sub nivelul mingii. E greu. Am încercat din dorinţa de a marca cât mai repede cu Săgeata să avem un meci uşor. La Botoşani altfel stau datele, şi, în general, în deplasare se potriveşte stilului nostru de joc cu o echipă scurtă într-o zonă de presiune de unde să fim reactivi”, a declarat Cristi Pustai. Acesta a mărturisit că va miza pe Matulevicius doar în partea a doua a meciului, dacă va fi nevoie, după ce lituanianul a fost forțat 90 de minute în confruntarea cu Săgeata: „Matulevicius nu ştiu cât ar putea să ducă meciul acesta. A fost meciul luni, e şi o deplasare lungă. Trebuie să avem răbdare cu el. Nu cred că va fi o soluţie în primii 11 în deplasare. Vom aştepta să se mai pregătească puţin, am primit şi nişte semnale mai negative de la doctori că nu ar fi bine să joace 90 de minute şi să fim mai atenţi cu el. E bine că-şi doreşte mult, dar trebuie să-l temperăm pentru că dacă se accidentează riscăm să-l pierdem”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene. În aceste condiții, Giusti va fi atacantul cu care Pustai speră să obțină cele trei puncte mult dorite: „Giusti dacă îşi păstrează stilul lui şi marchează şi la Botoşani… Dacă ar fi marcat cu CFR sau Concordia nu aveam ce spune. E un atacant interesant, de la vară dacă-l vrem nu e scump. Mai sunt șapte etape. Îi lipseşte pregătirea şi integrarea în echipă pentru a fi exact ceea ce ne dorim. Sud americanii se integrează mult mai greu”, a comentat Pustai.

Incertitudini în defensivă
Pleașcă este recuperat și ar putea reveni în prima echipă a lui Pustai la Botoșani, însă Ungurușan pare a porni cu prima șansă pentru titularizare. Mai mari sunt problemele lui Pustai în centrul defensivei, acolo unde antrenorul are de ales dintre doi jucători care nu au convins în ultima vreme: „Va trebui să apară un om lângă Erico. Să vedem dacă va fi Paraskevas sau Bratu. Mamele nu este în lot pentru această deplasare, el se află la final de contract. Lui Bratu i-am mai dat o şansă, la ei la apărători când tragi linie vezi tabela. Mamele e la final, Bratu mai are trei ani, deci ar trebui să-i mai dăm o şansă. O să vedem pe cine aleg. Ar mai fi fost o soluţie Elton, însă doar dacă nu era suspendat Breeveld”, a explicat Pustai ecuația pe care o are de rezolvat până la ora partidei de la Botoșani.

Lipsește liderul din vestiar
Dacă va fi titular, Christou Paraskevas ar putea prelua din nou banderola de căpitan, însă nu cine poartă banderola este problema lui Pustai, ci faptul că din vestiar lipsește un lider veritabil.
Tehnicianul Pandurilor spune că ultimii lideri pe care Pandurii i-a avut au fost Viera și Eric: „Viera era un lider. Un lider pe care după plecarea lui Eric nu-l mai avem. Căpitanul de echipă are condiţia necesară să fie titular, iar noi avem trei. Dar liderii se nasc, e greu să-i construieşti, nu-i poţi impune, ei se impun prin calităţi. Nu avem lider, se simte şi în teren, mai ales acasă se vede. Viera era un lider, şi Eric era un lider”, a mai declarat Cristi Pustai.
Banderola de căpitan a fost purtată în acest retur de mai mulți jucători, Christou, Anton și Ungurușan având-o pe braț fără însă a dovedi și calitățile pe care un căpitan de echipă ar trebui să le aibă cu adevărat.

FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Municipal”, Botoșani, duminică, ora 16:30
Televizare: Digi Sport
Echipe probabile:
FC Botoșani: Lazar – C. Dinu, Ivanovs, Oltean, Acsinte – Vașvari, Danci, Coitoru – Vertelis, Hadnagy, Stojkov. Antrenor: Leo Grozavu.
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Christou, Erico, Momcilovic – Anton, Elton – Buleică, Nistor, Nicoară – Giusti. Antrenor: Cristi Pustai.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here