De Paşte, La Rânca se schiază pe patru pârtii

407

Veşti bune pentru cei care şi-au rezervat locuri la Rânca pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. În această perioadă, se schiază pe trei pârtii din centrul staţiunii şi pe cea de pe Vârful Păpuşa. Serviciul Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj va avea în permanenţă câte patru salvatori montani la Baza Rânca, astfel încât să se intervină la timp în caz că vor fi solicitări din partea turiştilor.

De Paşte, staţiunea montană Rânca îşi aşteaptă turiştii cu zăpadă din belşug şi distracţie pe măsură. Proprietarii spaţiilor de cazare şi alimentaţie publică s-au pregătit cum se cuvine pentru a-şi întâmpina oaspeţii şi a le oferi o minivacanţă reuşită.

Patru pârtii funcţionale, la Rânca
De Sărbători Pascale pe schiuri vor avea parte turiştii care ajung la Rânca în această perioadă. Din cele şase pârtii din staţiune, patru sunt funcţionale. „Funcţionează trei pârtii din centrul staţiunii şi cea de pe Vârful Păpuşa. Zăpadă este suficientă, deci sunt condiţii bune pentru cei care doresc să schieze”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
În următoarea săptămână, la Rânca vor fi în permanenţă patru salvatori montani, astfel încât să poată face faţă tuturor solicitărilor venite din partea turiştilor. „De vineri, 10 aprilie, vom avea la Rânca patru salvatori montani. Asigurăm permanenţă până la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat Cornoiu. Drumarii sunt şi ei pregătiţi să intervină pe DN 67 C Novaci – Rânca. Totuşi, conducătorii auto sunt să sfătuiţi urce la Rânca cu autovehicule echipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here