DE NECREZUT! Ce indemnizație i-au votat acționarii președintelui CA al Aparegio pentru că prezidează și ședințele AGA (?!)

697

Aparegio Gorj SA, operatorul regional pentru exploatarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județ, are o pierdere de 360.658 de lei pe primul semestru al acestui an și, cu toate că situația financiară e una negativă, organismele de conducere ale societății și-au votat, recent, indemnizații consistente și asigurări de răspundere civilă profesională.

Situația financiară a societății Aparegio…
… are mici șanse de a fi redresată până la finele anului, în condițiile în care, cu două excepții, toate celelalte centre de exploatare și distribuție înregistrează pierderi, iar administratorii, în raportul pe primul semestru al anului în curs, dau vina pe faptul că firma a preluat și serviciile în cinci comune. Fără a propune măsuri concrete de redresare, Consiliul de Administrație al Aparegio SA a găsit de cuvință să aprobe, pe 22 octombrie a.c., suma de 10.000 de lei pentru încheierea unor contracte de asigurare de răspundere civilă profesională pentru directorul general al firmei, Traian Pătrășcoiu, și pentru administratorii acesteia. Adică, dacă societatea va ajunge în insolvență sau faliment, iar administratorul judiciar va decide să le atragă răspunderea patrimonială celor din organismele de conducere, eventualele daune materiale să fie acoperite de polițele de asigurare plătite de către…societate.

Hotărâri controversate
Din Consiliul de Administrație al Aparegio SA fac parte Traian Pătrășcoiu, Simona Nicoleta Rîiosu, Trotea Tiberiu, Eugen Corcoață, Victor Marian Lumezeanu și Mădălina Negrescu, precum și Radu Angheloiu care îndeplinește funcția de președinte. Curios este că cei șapte membri au votat în unanimitate hotărârea care-i privește direct. La fel de ciudată este și o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor a Aparegio SA, datată 19 octombrie, prin care cei șapte reprezentanți ai acționarilor au decis, în unanimitate, să-i aprobe o indemnizație suplimentară fixă brută președintelui CA, Radu Angheloiu, pentru prezidarea ședințelor AGA, în sumă de 3.590 de lei, iar documentul este semnat chiar de…Radu Angheloiu. Cu alte cuvinte, pe lângă remunerația de membru al CA, echivalentă cu 25% din salariul directorului general, Radu Angheloiu mai încasează alți 3.600 de lei pentru că prezidează ședințele AGA.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here