De Mucenici – Cele 40 de pahare au băgat în spital trei gorjeni

208

Pe 9 martie, de Mucenici, cei mai mulţi români ştiu că se mănâncă mucenici – fie cei moldoveneşti, fie cei munteneşti, sau olteneşti, şi că se beau 40 de pahare de băutură. Tradiţiile de Mucenici au fost respectate şi de gorjeni, o parte dintre ei întrecând măsura în privinţa consumului de alcool. Aşa se face că pentru trei dintre ei s-a solicitat intervenţia echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Mucenicii, sau mai bine spus cele 40 de pahare cu băutură, care se consumă de obicei pe 9 Martie, au reuşit să bage trei persoane în spital. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a confirmat solicitările de acest gen. “În ultimele 24 de ore am avut trei solicitări la persoane cu etilism acut. Pacienţii au fost transportaţi la spital”, a precizat Dan Vâlceanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Din fericire, intervenţia promptă a medicilor de la Ambulanţă a făcut ca “prietenii lui Bachus” să îşi revină din beţie.
Cu toate acestea, în ultimii ani, la nivelul judeţului nostru s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor care apelează la ajutorul medicilor după ce depăşesc măsura în privinţa consumului de băuturi alcoolice.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here