De mâine se distribuie vaccinurile pentru copii

198

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 10.000 doze de vaccinuri pentru copiii din judeţul nostru. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, vaccinurile vor fi distribuite medicilor de familie din judeţ începând de mâine.

Veşti bune pentru bebeluşii şi elevii din judeţul nostru. În cursul zilei de ieri, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a trimis maşina pentru a ridica de la Ministerul Sănătăţii peste 10.000 de doze de vaccinuri. Este vorba despre cele pentru bebeluşii de 2 şi 6 luni, pentru cei de 4 luni şi un an, dar şi pentru elevii din clasele a II şi a III-a. Începând de mâine, vaccinurile vor fi distribuite medicilor din judeţ. „Pe data de 30 octombrie s-a trimis maşina la Ministerul Sănătăţii pentru a ridica mai multe doze de vaccinuri. Este vorba despre 1.050 doze Infarix Hexa – pentru copiii de 2 luni şi 6 luni, 2.740 doze de Infarix Penta – pentru copiii de 4 luni şi cei de un an plus restanţierii. Pe data de 1 noiembrie se face distribuirea vaccinurilor către cabinetele medicilor de familie din judeţ”, a declarat Letiţia Manciu, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Vaccinarea se va face de către medicii din cabinetele şcolare, iar în mediul rural imunizarea va fi efectuată de către medicii de familie.

Calendarul vaccinărilor şcolare
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, calendarul de imunizare a elevilor va fi respectat. Astfel, în noiembrie 2012 se face vaccinarea antipoliomielitică (VPI), la clasa a-II-a (8 ani) şi clasa a-III-a (9 ani), iar în ianuarie 2013 are loc vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antioreoliană (RRO) la clasa a-I-a. Programul va continua în aprilie-mai 2013, când se va face vaccinare diftero-tetanică (dT) la clasa a IX-a (restanţieri anul şcolar 2011-2012) şi clasa a-VIII-a. Direcţia de Sănătate Publică Gorj are suficiente doze de vaccinuri, astfel încât reprezentanţii instituţiei dau asigurări că nu vor exista probleme în privinţa derulării programului de imunizare a elevilor. Mai trebuie menţionat faptul că nu vor rămâne neimunizaţi nici copiii care sunt neşcolarizaţi, vaccinarea lor urmând a se face în cabinetele medicilor de familie unde sunt înscrişi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here