De luni, se împart tichetele sociale pentru târgujienii nevoiaşi

330

Pe parcursul săptămânii viitoare, Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu va împărţi tichetele sociale destinate Sărbătorilor de iarnă pentru persoane defavorizate din municipiu.

Sărbătorile de iarnă din această lună vor aduce mici bucurii şi târgujienilor cu venituri reduse ori care au o stare de sănătate precară. Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, prin DPPS vor acorda tichete sociale, care deja au fost comandate, urmând a se distribui în perioada 11-15 decembrie. “Cererile pentru acordarea acestor tichete s-au primit în perioada 6-24 noiembrie, la sediul DPPS Târgu-Jiu. Pentru primirea acestor tichete, solicitanţii trebuie să aibă venituri sub 300 de lei/membru de familie, precum şi să îndeplinească alte condiţii. Valoarea unui tichet social este de 30 de lei. În perioada amintită mai sus, s-au primit 727 de solicitări pentru tichetele sociale. Acestea urmează a fi distribuite în zilele de 11, 12, 13, 14 şi 15 decembrie”, a declarat Anamaria Ianc, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Şi beneficiarii de ajutor social de la nivelul municipiului Târgu-Jiu vor primi aceste tichete. Ca şi condiţii de eligibilitate a persoanelor care solicită aceste tichete amintim: limita de venit de 300 de lei, să nu deţină maşini mai noi de 10 ani sau două locuinţe ori două proprietăţi. Prin DPPS, se vor acorda familiilor cu venituri de până la 300 de lei net/membru de familie tichete sociale, cu o valoare nominală de 30 de lei, urmând a fi acordate maxim 2.106 tichete, bugetul disponibil pentru acordarea tichetelor de Crăciun fiind de 63.190 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here