De luni, 1 august, demarează “Atelierele Brâncuşi”

219

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare “Constantin Brâncuşi”, Institutul Cultural Român, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România organizează în perioada 1 – 31 august 2016 Atelierele Brâncuși, program cultural, având ca obiectiv promovarea operei lui Constantin Brâncuşi în ţară şi în lume. Cu o vechime de 15 ani, manifestarea se desfăşoară anul acesta pe două secţiuni: Simpozionul Internaţional de Sculptură de la Târgu Jiu (între 1 – 31 august 2016) şi Tabăra Internaţională de Pictură de la Rânca (22 – 31 august 2016).
Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc luni, 1 august, ora 13.00, pe Digul Jiului, în Parcul Central, care adăposteşte celebrul Ansamblu Sculptural ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu.
La Simpozionul de sculptură participă şase sculptori: Antonis Myrodias – Grecia, Chiu Tai-Yang – Taiwan, Katt Latika – India, Nicolae Fleissing – Franţa, Panaite Chifu şi Vlad Ciobanu, care este şi curatorul simpozionului, din România. Materialul de lucru este andezit.
La Tabăra de pictură, care se va desfăşura la Rânca participă următorii pictori: Anita Monoscalco – Italia, Lena Khvichia – Lituania, Florin Gheorghiu, Maria Bâlea, Sorin Iosub şi Tajo din România. Curatorul taberei este Vasile Fuiorea, preşedintele Filialei Târgu-Jiu a UAP România. Deschiderea oficială a taberei va avea loc luni, 1 august, ora 13.00, la Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 27, parter. Evenimentele se vor încheia la 31 august, ora 14.00, când va avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziţiei de pictură şi închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here