De la spital, la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap

1426

comisia de evaluare complexaSpecialiştii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap spun că în ultima vreme cazuistica celor care li se adresează a crescut. Totodată, sunt foarte multe persoane care ajung la Comisie cu bilete de externare, imediat după spitalizare, pentru a vedea dacă se încadrează pentru obţinerea unui grad de handicap.

Nici un sfert dintre acestea nu se încadrează, însă gorjenii nu se lasă şi continuă să-şi încerce norocul.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Târgu-Jiu funcţionează după un program foarte bine pus la punct. Cu toate acestea, lipsa disciplinei celor care au nevoie de serviciile comisiei, determină o aglomeraţie de care tot solicitanţii sunt nemulţumiţi. În plus, mai vin şi bolnavi care încearcă să obţină un certificat de handicap, în urma internării într-o unitate spitalicească.

Cu biletul de externare, la comisia de evaluare

În fiecare zi, aproximativ douăzeci de gorjeni trec pragul Comisiei de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap numai pentru a întreba dacă se încadrează pentru obţinerea unui grad de handicap. „Zilnic sunt cel puţin douăzeci de persoane care vin „la întrebări” cu bilete de externare din spital. Dintre aceştia, sub 25% se încadrează”, a explicat Natalia Roşoga, preşedinta Comisiei de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap Târgu-Jiu. Aglomeraţia care se formează, astfel, la Comisie este rezolvată cu ajutorul agentului de pază, care încearcă să mai calmeze spiritele şi să-i determine pe oameni să înţeleagă programul de lucru al personalului care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Comisiei de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap Târgu-Jiu.

Gorjenii nu respectă termenul certificatelor de handicap

O altă cauză a numărului mare al celor care ajung zilnic la Comisia de evaluare complexă a persoanelor cu handicap este pusă pe seama faptului că oamenii nu respectă termenul certificatelor şi solicită schimbarea gradului de handicap. „Sunt cazuri frecvente când se solicită schimbarea gradului, fără să aibă documente medicale.

Oamenii nu respectă nici termenul de revizuire; să subliniem faptul că termenele la care se acordă certificatele de handicap sunt de 6 luni, de un an sau definitive”, a precizat Natalia Roşoga, preşedinta Comisiei de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap Târgu-Jiu.

Indiferent de situaţie, angajaţii Comisiei sunt nevoiţi să răspundă tuturor solicitărilor şi se descurcă bine, în ciuda numărului mare al celor care nu înţeleg cum stau lucrurile şi consideră că numai cazul personal contează şi că trebuie să i se acorde atenţie maximă.

Minodora Sucea

 

 

1 COMENTARIU

  1. 0726157837.ma numesc Fometescu ion .va rog sa luati masuri impotriva mamai mele cu privire la obligatia ce i revine asupra tatalui meu.al tine flamand.batandul si scotandul in frig in curte si la drum.daca nu ma voi adresa forurilor de la Bucuresti
    Va multulesc anticipat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here