De la ruşi vine încă un premiu pentru inventatorii din Hidroelectrica

347

Directorul adjunct tehnic al Hidroelectrica, Sucursala Hidrocentrale Târgu-Jiu, Ion Tiriplică, şi inginerul principal al unităţii, Simona Nemţoiu, s-au întors recent de la Moscova. Cei doi au reprezentat echipa de patru specialişti care şi-au adjudecat un brevet de invenţie triplu premiat.

De data aceasta, echipa a luat atât medalia de aur la cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Investiţii, în cadrul Secţiunii A-Mecanică, desfăşurat în perioada 7-10 septembrie la Moscova, cât şi un premiu special KIPA, din partea Republicii Coreea, care încununa astfel eforturile de creare şi promovare a invenţiei. Ea a mai fost însă deja premiată, în 2009, atât la Salonul Internaţional Eureka de la Bruxelles, cât şi, în luna aprilie a acestui an, în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva.

Simplă, dar foarte importantă

Invenţia constă într-o instalaţie de ungere automată care este deja utilizată în Gorj, mai precis la Centrala Hidroelectrica Clocotiş din cadrul amenajării hidroenergetice complexe Cerna-Motru-Tismana. ,,Ne-a încântat acest premiu, dar, în special, distincţia primită de la coreeni. La Moscova au fost peste o sută de expozanţi iar premiul oferit nouă de reprezentanţii Republicii Coreea ne-a onorat. Cred că simplitatea invenţiei o face, cu adevărat, deosebită”, a declarat directorul Tiriplică. Acesta a menţionat că alături de medalia de aur şi de diplomă nu a primit însă vreun alt premiu în bani. Performanţa echipei de patru specialişti ai Hidroelectrica, doar doi dintre inventatori fiind din cadrul sucursalei târgujiene, a fost anunţată şi la Ministerul Economiei.

A.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here