De la inimă la inimă…

1490

„…oamenii sunt ceea ce au învăţat. Şi oamenii învață aproape totul: să gândească, să simtă, să voiască, să efectueze anumite munci şi să intre în relaţii cu alţii. Dar, de apreciat nu-i apreciem după cele ce au învăţat, ci după faptele lor.” – Nicolae Iorga
Perioada preșcolarității este o perioadă importantă în formarea și dezvoltarea personalității şi a sistemului propriu de valori, în formarea imaginii de sine şi faţă de ceilalţi precum şi a conduitelor şi a modului de viaţă. La această vârstă copiii au nevoie de sprijin, de un mediu informativ care să fie alături de ei, pentru a putea trece cu succes la autonomie și responsabilitate. Ca dascăl, purtăm cu noi la orice pas imensa răspundere de a educa, de a sădi în conștiința copiilor valori morale care vor fi transpuse mai târziu în principii și conduită personală.
În această perioadă, la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Târgu-Jiu, au fost desfășurate activități de voluntariat, în cadrul cărora cadrele didactice și preșcolarii, împreună cu familiile, au participat direct, oferind celor aflați în situații extreme, atât alimente, obiecte vestimentare, cât și jucării pentru cei mici, bucurându-le inimile.
Activitățile de voluntariat s-au desfășurat în parteneriat cu Asociația Copiii noștri de pretutindeni și cu Centrul Maternal din Târgu-Jiu, copiii având ocazia să înțeleagă ce înseamnă voluntariatul: hrană pentru suflet, dăruind necondiționat iubire, vor primi iubire, dăruind frumos, vom primi frumos. Important este să ne dorim și să facem primul pas! Urăm tuturor celor implicați: Un an nou cu bine! La multi ani!
CONSILIER EDUCATIV GRĂDINIȚA CU P.P. ”MIHAI EMINESCU” TG JIU,
PROFESOR IONELA VĂDUVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here