De la dubă la cătuşe! – Primarul şi viceprimarul din Bîlteni, ,,suspect” de reţinuţi

353

Vizitele primarului de Bîlteni, Gheorghe Păsărin, şi ale viceprimarului Dumitru Oprea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, după percheziţiile de la locuinţa şi de la firma celui de-al doilea, s-au lăsat, ieri, cu reţinerea aleşilor locali. Ambii aveau până atunci calitatea de suspect într-un mare dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei doi aleşi nu au intrat însă singuri în arest, ci alături de trei afacerişti. Procurorii îi acuză pe cei reţinuţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, aleşii fiind cercetaţi şi pentru conflict de interese şi abuz în serviciu. În acest caz au fost efectuate aproape 40 de percheziţii. Poliţiştii au descins chiar şi la biserica din localitate, acolo unde lucrările de renovare şi extindere au fost realizate de către firma primarului, înainte ca acesta să fie ales în funcţie, şi, ulterior, de firma nepotului. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.
În urmă cu trei săptămâni, cei doi aleşi din Bîlteni fuseseră plimbaţi cu duba până la Târgu-Jiu pentru a semna, spuneau ei, un proces verbal. Primarul Păsărin s-a şi supărat atunci pe jurnaliştii din Gorj, pe motiv că se aşteptaseră să fie băgat alături de vice în arestul poliţiei. La o săptămână după invitaţia procurorilor la Craiova, cei doi au ajuns însă în arest.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. DONILOR LA CAR JIU AL FAMILIEI DE MAFIOTI ROSCA ESTE IN AFARA LEGII?STITI CATE MII DE OAMENI AU TEPUIT FAMILIA ASTA DE CAMATARI?PATROANA ROSCA SI-A ANGAJAT O MASCA,DIRECTOARE IAR TRANSA DIN UMBRA CU MARELE AVOCAT SI EXECUTOR,JECMANESTE OAMENII.ALOOOOO INSTITUTIILE STATULUI TREZITI-VA,LUATI LA INTREBARI SPALATORIA DE BANI CAR-JIUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here