De la Colegiul „George Coşbuc” – Trei elevi motreni, în cursa pentru Premiile în Educaţie

236

dsc07645Municipiul Motru se regăseşte printre localităţile care au elevi înscrişi la Gala Premiilor în Educaţie. Acest fapt se datorează unor tineri minunaţi, elevi ai Colegiului Naţional „George Coşbuc”. Cătălina Stan, Alexandru Preda şi Ramona Căpăstraru spun că sunt trei elevi motreni cu pretenţii în ceea ce priveşte educaţia şi societatea în general şi pentru că ţara în care trăiesc oferă oportunităţi reduse, ei s-au decis să participe la un concurs, organizat de Fundaţia Dinu Patriciu.

Cei trei tineri motreni pot fi luaţi drept exemplu pentru toţi elevii gorjeni. Ei nu-şi irosesc timpul liber pe activităţi efemere, care oferă mici satisfacţii doar pe moment, cum fac majoritatea tinerilor de vârsta lor, ci încearcă să facă ceva constructiv şi palpabil. În acest sens, Cătălina Stan, Alexandru Preda şi Ramona Căpăstraru s-au înscris la concursul Gala Premiilor în Educaţie şi, spun ei, implicarea lor în acest proiect este trup şi suflet. Prin intermediul concursului Gala Premiilor în Educaţie, cei trei elevi motreni doresc să informeze indivizii preocupaţi de studiu despre recompensele pe care le pot primi după efortul depus de-a lungul anilor de studiu. „După părerea noastră, premiile în bani stimulează orice om, iar dorinţa de a-şi continua activitatea în această ţară creşte considerabil”, consideră ei. AGIL (Anunţă Gala în Liceu) este un mod de informare a tuturor persoanelor în legătură cu premiile în educaţie oferite de Fundaţia Dinu Patriciu; acestea constau în bani, iar suma totală se estimează la 250.000 de euro.

premii educatie, motruÎn cadrul Galei Premiilor în Educaţie sunt premiaţi elevi, studenţi, bibliotecari, cercetători, educatori, profesori preuniversitari şi universitari, precum şi ONG-urile din domeniul educaţiei.

Elevii motreni, preocupaţi de îmbunătăţirea educaţiei

Echipa formată din cei trei elevi ai Colegiului Naţional „George Coşbuc” (CNGC) are şi un bloc unde postează informaţii despre activităţile întreprinse. Pe www.smokieteam.wordpress.com Cătălina Stan, Alexandru Preda şi Ramona Căpăstraru spun: „dorinţa de a păşi pregătiţi în facultate şi de a ne putea finaliza studiile ne-a făcut să ne dorim îmbunătăţiri ale procesului de predare-învăţare, îmbunătăţiri care constau în dispozitive care pot simplifica munca, dar în acelaşi timp, pentru a optimiza rezultatele. Echipa noastră este formată numai din elevi care studiază la profilul de filologie; suntem atraşi de tot ce este frumos şi de tot ce poate fi disecat şi interpretat. Suntem atraşi, de asemenea, şi de actele caritabile, de feţele supărate pe care le putem face să zâmbească prin acţiunile noastre”.

Pasionaţi de educaţie şi de îmbunătăţirea metodelor de realizare a acesteia, cei trei elevi motreni: Cătălina Stan, Alexandru Preda şi Ramona Căpăstraru, care formează echipa Smokieteam, au dus la capăt nenumărate proiecte şi activităţi cu care se mândresc şi, susţin ei, „pentru că nu ne place să pierdem timpul, implicarea noastră în proiectul Fundaţiei Dinu Patriciu este trup şi suflet. Alături de noi, liceenii din CNGC vor afla că educaţia merită, iar pe viitor o vor sprijini”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here