De la „căpșunar”, la traficant de droguri. Cannabis vândut în Târgu Jiu și Rovinari

2482

A vrut să câștige rapid și ușor bani, după ce a muncit peste hotare, în agricultură, așa că s-a apucat de vândut droguri. „Afacerea” a picat după doar patru luni. Bărbatul din județul Mehedinți a fost prins în Gorj și condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, dar individul se află după gratii de mai bine de trei luni.

Mehedințeanul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, și participație improprie la infracțiunea de trafic de droguri de risc.
„Inculpatul, persoană cunoscută cu antecedente penale, a luat, în anul 2022, hotărârea să obțină în mod facil sume de bani din vânzarea drogurilor de risc (cannabis), către diverși consumatori de pe raza județelor Gorj și Mehedinți, în concret acesta procurând în anul 2022 cantitatea de aproximativ două kilograme cannabis, conform investigațiilor efectuate de către organele de cercetare penală, pe care a depozitat-o la domiciliul său, droguri pe care acesta le porționa și ambala în pliculețe cu închidere tip ziplock, iar ulterior le vindea către diverși consumatori, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 80 și 2.000 de lei, în funcție de cantitatea de droguri vândută”, susțin anchetatorii.
Astfel, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2022 – 14 februarie 2023, inculpatul a efectuat mai multe operațiuni privind circulația drogurilor de risc – procurare, depozitare, deținere, vânzare, transport.
Mai mult, bărbatul a determinat-o pe iubita sa să transporte droguri până în orașul Rovinari, pentru a le vinde, femeia fiind în eroare cu privire la fragmentele vegetale transportate.

Droguri pitite în mașină
Astfel, în data de 14 februarie 2023, mașina femeii a fost oprită în trafic la intrarea în orașul Motru, pasager pe scaunul din dreapta fiind chiar inculpatul.
Cu ocazia controlului asupra autoturismului, au fost găsite, ascunse în spătarul scaunului șoferului, două pungi din plastic transparent cu închidere ziplock, ce conțineau fragmente vegetale uscate tip muguri, de culoare verde-oliv, având o greutate brută de 370 grame, existând suspiciunea că fragmentele vegetale constituie droguri de risc – cannabis.
Anchetatorii spun că inculpatul și-a luat măsuri de precauție, pentru a nu fi depistat de către poliție. Drogurile erau ascunse sub un șopru la țară, unde avea depozitate lemnele, iar altele au fost găsite într-un imobil deținut în Vâlcea de concubina sa.
Bărbatul a recunoscut că, în perioada octombrie 2022, până în luna februarie 2023, a vândut diferite cantități de cannabis către consumatori din Târgu Jiu și Rovinari, detaliile tranzacțiilor și locul de întâlnire fiind stabilite prin intermediul telefonului mobil și al aplicației WhatsApp.
Tribunalul Gorj l-a condamnat pe bărbat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, fiind menținută măsura arestului preventiv. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here