De la amărăciunea competiţiilor interne, la bucuria de a juca în EuroChallenge – Fără presiune, doar pentru show!

238

Energia se vede nevoită să treacă repede peste ceea ce s-a întâmplat la Sibiu în Cupa României, trupa lui Constantinides având programat în această seară primul joc din Grupa I a fazei secunde a EuroChallenge.

Ultimele zile nu au fost deloc fericite pentru gruparea târgujiană, care s-a văzut nevoită să părăsească una dintre cele trei competiţii în care era angrenată făcând-o fără a îndeplini obiectivul stabilit iniţial, acela de a juca în Final Four-ul Cupei României. Antrenorul echipei gorjene a avut o misiune dificilă între meciul de la Sibiu şi cel de astăzi de la Târgu Jiu, când gruparea gorjeană întâlneşte echipa belgiană Okapi Aalstar în primul meci din Grupa I a EuroChallenge. Constantinides a fost obligat ca mai mult decât la antrenamente, să lucreze la moralul jucătorilor săi: „Ultimele 2-3 zile au fost foarte grele pentru mine ca antrenor și jucători după cele întâmplate la Sibiu. Am discutat cu băieții și le-am spus că nu au de ce să le fie rușine pentru ce au jucat acolo, trebuie să fie mândri. Altcuiva trebuie să-i fie rușine pentru ce s-a întâmplat acolo. Trebuie să uităm cât mai repede ce a fost acolo, ne așteaptă un meci important în EuroChallenge contra celor de la Okapi Allstar. Nu vom lăsa pe nimeni să nu ne lase să ne bucurăm de acest meci cu Okapi”, a declarat antrenorul cipriot al Energiei.

Troupe joacă, deşi s-a tăiat la mână la Sibiu
Porter Troupe a fost unul dintre jucătorii Energiei ce nu şi-au putut stăpâni frustratrea la Sibiu, americanul lovind un hidrant, fapt care i-a provocat o tăietură la mână. Constantinides nu aprobă reacţia jucătorului său, însă nici nu îl poate condamna: „Nu sunt de acord cu atitudinea aceasta, eu am dat mâna și cu antrenorul advers dar și cu arbitrii. Nu pot spune nimic jucătorilor…”, a mai spus Constantinides. Din fericire, tăietura cu care s-a ales la mână extrema americană nu-l va împiedica pe Porter Troupe să fie pe teren la meciul cu belgienii de la Okapi Aalstar: „Porter Troupe s-a tăiat la mână, dar va juca cu Okapi”, a mai spus Constantinides.

Revine Kremen
Afectat de o alergie puternică survenită cel mai probabil în urma unei muşcături a unei insecte, Michal Kremen va reveni pe terenul de joc în meciul din această seară. Constantinides spune că lipsa sa este resimţită de echipă, cehul fiind o piesă greu de înlocuit în angrenajul gândit de antrenorul Energiei: „Vestea bună e că va reveni Michal Kremen. Am avut mari probleme în meciurile cu Sibiu datorită absenței acestui jucător. Dacă l-am fi avut pe Kremen, alta era soarta meciurilor cu Sibiu. De multe ori am discutat despre Kremen și vă spun ceva important. Este tipul de jucător care nu poate fi schimbat de altcineva. Joacă pe poziția 3-4 și nu poate fi înlocuit de Milosevic sau altcineva. Avem probleme când nu-l avem în teren. Lucru pozitiv e că va reveni în echipă și ne va ajuta în acest meci”, a mai spus Constantinides, convins că Energia nu ar fi avut probleme în a-şi fi apropiat calificarea în Final Four în Cupa României dacă Michal Kremen ar fi fost apt de joc în meciurile sferturilor de finală.

Meci greu, dar mai uşor decât cele ce urmează
Okapi Aalstar a câştigat Grupa C în faţa suedezilor de la Boras Basket, a danezilor de la Bakken Bears şi a nemţilor de la Fraport Skyliners, formaţia germană fiind singura care a reuşit să îi învingă pe elevii americanului Bradley Scott Dean. Dealtfel, echipa belgiană este mai mult una americană, rosterul celor de la Okapi cuprinzând opt jucători americani şi doar cinci belgieni.
Clark, Johnson, Braun, Tofi şi Cummard par a fi cei mai buni jucători ai echipei belgiene şi, în acelaşi timp, şi cei mai eficienţi. Privind cifrele echipei belgiene trebuie evidenţiat că Okapi a fost echipa care a marcat cele mai multe puncte, 557, dintre toate cele 32 de echipe ce au participat la prima fază a EuroChallenge. „Va fi un meci foarte dificil, la fel ca toate celelalte. Nivelul de la ultimele 32 la ultimele 16 a crescut mult. Avem în grupă două echipe care au jucat în EuroLigă, Astana și Brindisi. Am discutat cu jucătorii, nu contează numele adversarului, vrem să câștigăm orice meci indiferent pe cine avem în față. Avem acest meci cu Okapi, în statistici ar părea că e cea mai slabă echipă cu care vom juca, sunt de același nivel cu al echipei noastre. Diferența este că au mai multă experiență decât noi, au prezențe multe în ultimele 16, dar și prezențe în Final Four. Așa s-a întâmplat și cu Tartu, dar am câștigat la noi acasă”, a declarat antrenorul Antonis Constantinides despre forţa adversarilor pe care Energia îi va întâlni în această fază secundă a EuroChallenge făcând referire în special la echipa belgiană.
Meciul dintre Energia şi Okapi Aalstar este programat a se disputa în această seară la Târgu Jiu, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19:00, duelul fiind transmis în direct de Digi Sport 3.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here