De la 10.000 de lei, licitaţia pentru parcarea Pieţei Centrale

142

IMG_6830Consilierii locali au aprobat stabilirea sumei de 10.000 de lei ca preţ de pornire pentru licitaţia publică pentru concesionarea terenului de 2.949 mp, din Zona Pieţei Centrale, în vederea amenajării unei parcări publice supraterane, etajate.

Au fost propuneri şi pentru suma de 15.000 de lei, însă, dat fiind faptul că este vorba despre un preţ minim, de pornire, s-a votat în unanimitate suma de 10.000 de lei.

parcare rodnaConcesionarea terenului de aproximativ 3.000 de mp din Zona Pieţei Centrale din Târgu-Jiu se va aproba cu următoarele condiţii: numărul minim de locuri de parcare va fi de 200; parcarea propusă va avea configuraţia de minim P+1; durata de realizare a investiţiei este de 2 ani de la data semnării contractului, iar documentaţia de urbanism, inclusiv autorizaţia de construire va fi obţinută prin grija investitorului în termen de 6 luni de la data semnării contractului. De asemenea, se interzice amplasarea altor spaţii în afara celor cu destinaţia de a asigura funcţionalitatea parcării (bariere, puncte de control, copertine la etaj şi altele).

Aprobare cu discuţii

Propunerea pentru suma de 10.000 de lei a venit de la consilierul Traian Pătrăşcoiu. „Ţinând cont că parcarea de la Rodna are 8.000 de lei pe lună, cred că este bine ca pentru concesionarea terenului de 2.949 mp să fie suma de 10.000 de lei pe nivel pe lună; câte nivele construieşte investitorul, atât plăteşte”, a explicat Traian Pătrăşcoiu. Colegul său, Nicolae Daviţoiu a spus că „suma e mică”, propunând valoarea de 15.000 de lei. Primarul Florin Cârciumaru a fost cel care a oferit explicaţia lămuritoare cu privire la cifra propusă de consilierul Traian Pătrăşcoiu: „este un preţ de pornire şi se organizează o licitaţie, în urma căreia este posibil să se ajungă şi la 15.000 sau 20.000. Să nu se înţeleagă cumva că suma de 10.000 delei e preţul fix. E doar preţul de pornire al licitaţiei”. Odată lămurite toate aceste aspecte, s-a votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind concesionarea, prin licitaţie publică, a terenului în suprafaţă de 2.949 mp, situat în Târgu-Jiu, Zona Piaţa Centrală, în vederea amenajării unei parcări publice supraterane, etajate.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here