De la 1 iunie, Al 18-lea centru de permanenţă gorjean funcţionează la Scoarţa

336

Numărul centrelor de permanenţă continuă să crească, în judeţul Gorj. Începând cu această lună, un nou centru de permanenţă şi-a început activitatea. Este vorba despre cel de la Scoarţa, fiind cel de-a 18-lea centru funcţional, după inaugurarea, în luna martie, al celui de la Câlnic.

Pe raza judeţului nostru funcţionau până nu demult 17 centre de permanenţă, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni şi Câlnic. Începând cu luna iunie, cel de-al 18-lea centru de permanenţă din Gorj şi-a deschis porţile, în comuna Scoarţa. „De la 1 iunie mai funcţionează un centru de permanenţă, la nivelul judeţului Gorj. Acesta este la Scoarţa”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Conform legislaţiei în vigoare, în localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi.

Angajaţii centrelor de permanenţă, bine-plătiţi
Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate.
Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here