De Joimărele – Şefii CE Turceni, aliniaţi la DNA

345

turceniDirectorul general al Complexului Energetic (CE) Turceni, Octavian Graure, dar şi fostul director al unităţii energetice, Marian Motocu, au trecut joi, 1.04.2010, pe la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Târgu-Jiu.

Se pare că cei doi specialişti ai complexului, au dat explicaţii procurorilor DNA pentru un contract de finanţare externă.

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, a ocolit şi de această dată întrevederea cu procurorii. Nu este prima oară când conducerile foste şi actuale ale CE Turceni fac potecă spre DNA.
În perioada 2005-2006, apropiaţii pedelistului Ionel Manţog, aflaţi în conducerea CE Turceni, au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor. Era vorba despre afaceri oneroase cu energie şi transport de cărbune.
În urmă cu şase ani, afacerile derulate în minerit de „băieţii deştepţi” din jurul lui Ionel Manţog au ajuns în atenţia procurorilor DNA. Liderul din umbră al PD-L Gorj era atunci secretar de stat pe probleme de minerit. Numele său şi ale altor şefi de atunci ai complexului au fost rostite de procurorii DNA, în mai multe dosare privind transportul de cărbune la complex. În aceiaşi perioadă apăreau dosarele penale întocmite pe numele fostului director general, Nicolae Simionescu şi pe numele directorul comercial, de atunci, Dan Gavrilescu. DNA, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi Poliţia Judeţeană Gorj au ridicat, pe parcursul lunilor aprilie şi mai 2006, numeroase documente de la CE Turceni de care nu se mai ştie mai nimic. În luna mai, biroul directorului economic a luat foc, fapt care a creat destule suspiciuni. Cert este doar că afacerile oneroase derulate la CE Turceni au determinat prezenţa joi a celor doi directori la DNA, după ce cu numai o zi înainte alţi doi directori ai complexului au făcut acelaşi lucru.
De această dată, audierea şefilor unităţii energetice, s-ar fi făcut pentru un contract de finanţare externă.
Chiul pe banii CE Turceni
Deşi salariaţii CE Turceni sunt, de la începutul acestei săptămâni, în şomaj tehnic, conducerea complexului este, în continuare, la muncă.
Astăzi, doi dintre directorii unităţii, mai precis directorul general Octavian Graure dar şi directorul Direcţiei Energie, Marian Motocu, au chiulit câteva ore de la muncă pentru a da explicaţii la DNA, respectând dictonul „Ursul trece, leafa merge”. Şi în cursul zilei de vineri, „plimbările” energeticienilor cu funcţii pe la CE Turceni vor continua.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here