De Crăciun – Peste 300 de poliţişti, la datorie

295

politistiÎn perioada Crăciunului, peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să se desfăşoare în linişte.

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, vor fi angrenaţi în măsurile de ordine pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal. Poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, etc.).

Poliţiştii rutieri vor întreprinde o serie de măsuri specifice menite să contribuie la asigurarea fluenţei şi siguranţei circulaţiei, în zonele şi în perioadele în care se înregistrează valori ridicate de trafic. Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, pentru diminuarea riscului rutier poliţiştii vor folosi autospeciale dotate cu aparate de radar.

Singurele obiecte pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni sunt: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi minisori, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de trei grame.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here