De ce votez Gheorghe Iana? (I)

636

L-am cunsocut pe dl. profesor Gheorghe Iana încă din anul 2008, când eram prefect al județului Gorj. Atunci, domnia sa a venit la noi pentru a ajuta Gorjul, aducând două aparate moderne pentru radiologie și imagistică medicală. Știu că Gorjul în acele momente, era singurul județ din țară ale cărui spitale nu aveau în dotare un computer tomograf (CT) sau un aparat de investigație pe bază de rezonanță magnetică nucleară (RMN).

1.Gheorghe Iana, omul
Omul Gheorghe Iana, are un suflet bun și este foarte apropiat de oameni. Întodeauna el a ajutat semenii necondiționat și vă spune asta unul dintre gorjenii care au fost la București la Spitalul Universitar de Urgență pentru a-i cere sprijinul și a beneficiat de el în diverse momente. Gheorghe Iana s-a născut, acum 50 ani, într-un oraș de lângă județul Gorj, Drăgășani de Vâlcea și, după scurt timp, familia Iana a ales să vină în Gorj, în zona mineră Motru, părinții fiind angrenați în activitatea mineră. A absolvit studiile primare și gimnaziale în Motru, după care inima l-a îndrumat spre o profesie sanitară. A ales să facă Liceul Sanitar din Râmnicu-Vâlcea, la noi în Gorj neavând o astfel de unitate de învățământ, iar la terminarea liceului a revenit în Gorj, lucrând ca asistent medical. Se spune că viața îți arată calea spre care trebuie să te îndrepți și că destinul nu poți să-l schimbi. Și tocmai de aceea, Gheorghe Iana, fiind un om trecut prin viață, tot ceea ce a dobândit, a dobândit prin muncă proprie, crescând și trăind într-o familie modestă și muncitoare care a știut să-și crească copilul cu toate lipsurile din acele vremuri. Astfel, s-a format omul Gheorghe Iana, al cărui calm îl face puternic în exprimare, a cărui inteligență îl face puternic în viața academică și al cărui bun simț îl face puternic între oameni.

2.Gheorghe Iana, doctorul
După ce a absolvit Liceul Sanitar din Râmnicu-Vâlcea, Gheorghe Iana a revenit în Gorj și a activat asistent medical în Motru vreme de câțiva ani, intrând în universul medical exact prin locul care te face să cunoști toate problemele cu care se confruntă lumea medicală și bolnavii. De aceea, când a intrat la Facultatea de Medicină din București, multe din cele ce urma să le învețe erau deja cunoscute, ceea ce i-a ușurat întregul parcurs al facultății. Se contura astfel deja un medic de anvergură, ale cărui cunoștințe dobândite în unversitate se completaseră perfect cu practica și cazuistica deja întâlnită. Astfel, Gheorghe Iana, a parcurs toate treptele profesiei, plecând de la cea de asistent, continuând cu cea de medic, medic specialist, ceea ce l-a determinat să fie unul dintre puținii medici români care au avut și o activitate prodigioasă în cercetare. Azi, medicul Gheorghe Iana, este cunoscut atât în țară, cât și în străinătate, ca un renumit specialist. Gheorghe Iana este un profesionist, teoretician și practicant deopotrivă, desăvârșit, care a luat contact direct și nemijlocit cu aproape toată paleta de activități din lumea medicală, cea mai mare parte din activitate desfășurând-o în Spitalul Universitar de Urgență din București. De aceea eu, ca perosană publică, în calitatea mea de prefect al județului Gorj în perioada 2008 – 2009 și în cea actuală de consilier județean din partea Uniunii Social Liberale, votez cu omul, doctorul, profesorul, managerul și politicianul, Gheorghe Iana, deputat pentru Parlamentul României, candidat din partea USL, nu pentru că Gheorghe Iana are nevoie de noi, ci pentru că noi, gorjenii, avem nevoie de Gheorghe Iana.
Consilier Județean Victor Banța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here