De ce îi deranjează adevărul?

257

bunilaVicepreşedintele PD-L, Ioan Oltean, spunea că soarele acestui partid trebuie să răsară de la Bucureşti. Probabil că în conştiinţa lui de bărbat matur noua preşedintă a organizaţiei de Bucureşti a acestui partid este frumoasă ca Soarele.

Sau, poate că, un asemenea bărbat crede că poate fi persuasiv faţă de politică şi că dacă face complimente o să fie răsplătit cu mai multă atenţie în viitor.

Mă gândesc ce au simţit cohortele de amărâţi din ţară, între care se înscriu şi săracii Gorjului, atunci când privesc pe unde pot asemenea prezentări de modă politică.

La ora actuală, niciunul dintre capii politici ai României nu poate inspira încredere unui român cu capul pe umeri, chiar dacă bărbaţii vor suspina întotdeauna după dive şi femeile după iluzia buzunarelor pline.

Presa scrisă, unde peniţarul poate insista mai mult pe detalii, devine deranjantă prin adevărurile ei, care se aud chiar dacă se cheltuiesc din ce în ce mai puţini bani pentru achiziţionarea unui ziar.

De aceste adevăruri, oportuniştii şi ambiţioşii de moment, ajunşi în fruntea politicii, se tem ca Dracul de tămâie şi migrează uşor, uşor, către imaginea pe sticlă, sperând că, dacă vor fi văzuţi, vor reuşi să rămână mai pregnant în memoria colectivă.

Gorjenii, de exemplu, n-au nicio părere stabilă despre aleşii ajunşi la jumătatea ciclului electoral, senatorii şi deputaţii acestui judeţ ajungând să intre în necunoscut graţie restrângerii activităţii politice dictată de raportarea alesului la Colegiu. Şi aceşti oameni, care îşi doresc să-şi conserve statutul, se tem să facă declaraţii de presă în afara conferinţelor săptămânale, în care nici nu abordează problema rămânerii lor în calitatea de parlamentari după alegerile din 2012, deoarece performanţele acumulate până în acest moment sunt lapidate de măsurile de austeritate.

De aceea, apar fel şi fel de pofticioşi, care ameninţă că vor candida, însă cărora mulţimea nu le dă nici un fel de atenţie. Oamenii responsabili se tem de presă, pentru că presa caută profund în C.V.-urile personale şi sunt prea mulţi cei care ţin să nu le fie dezgropaţi morţii.

Notă! Vasile Râbu este unul dintre cei care ar putea candida din partea social-democraţilor pe Colegiul 4 Motru. Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Râbu a luat la pas toate satele şi ar putea mobiliza încrederea partidului în posibilităţile sale de a deveni un parlamentar bun.

Totuşi, dacă nu-şi va canaliza activitatea pe Colegiul 4 Gorj, şi nu va regla reţeaua de susţinere, în baza unor principii subtile, candidatura lui pe acest Colegiu ar putea fi interpretată doar ca o candidatură politică, ceea ce ar fi un ingredient comparabil cu activitatea anostă a actualilor aleşi.

Vasile Râbu nu s-a repezit în declaraţii, dar a lăsat să se înţeleagă că o asemenea candidatură nu-i este indiferentă.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here