De ce a fost vândut Hora doar pe 550 de mii euro?

284

Pandurii Tg-Jiu a parafat la sfârşitul săptămânii trecute transferul golgheterului Ioan Hora la Konyaspor. Din păcate, suma încasată pe cel mai bun marcator din sezonul trecut este mai mică decât cea vehiculată iniţial. Astfel, deşi cotat la 1,8 milioane euro pe transfermarkt.de, Hora a fost vândut doar pentru 550 de mii euro. Pandurii va deţine şi un procent de 15% dintr-un eventual transfer al atacantului de 27 de ani. Cu toate acestea, este greu de crezut că Hora va fi cedat de Konya pe o sumă similară, având în vedere vârsta sa. Oricum am privi situaţia “afacerea Hora” este una bună pentru Pandurii dacă ne gândim că fotbalistul a ajuns liber de contract la Tg-Jiu, acum un an.
“Într-un singur sezon Hora a fost golgheterul campionatului şi cel mai prolific atacant al echipei noastre, a prins echipa naţională şi a pus umărul la ocuparea podiumului şi participarea în UEFA Europa League. Nu este o sumă stralucită, ținând cont de performanța sa, dar a venit acum un an la cota 0, era în ultimul an de contract și reprezintă un profit important pentru club”, a declarat preşedintele Narcis Răducan.
De altfel, situaţia contractuală a lui Hora, absenţa sa de la Euro, dar şi nivelul scăzut al Ligii I au fost factorii determinanţi în suma obţinută de oficialli gorjeni, aceştia declarând că doresc banii într-o singură tranşă.
Pentru a face o comparaţie, tot la 27 de ani, jucătorul Stelei, Alexandru Chipciu, a fost vândut la Anderlecht, în această vară, pe 3 milioane euro.
“Oraşul este formidabil, staff-ul este foarte profesionist, este un pas foarte important în cariera mea şi oportunitatea perfectă de a trece spre un alt nivel. Îmi doresc să am un sezon mult mai bun decât precedentul. Cred că mă potrivesc sistemului de joc de la Konyaspor. Liga din Turcia este superioară celei din România. Anul trecut am avut succes în România şi voi munci mai mult pentru a avea performanţe mai mari. Konyaspor este una dintre cele mai bune echipe din Turcia şi sunt fericit că am ajuns aici”, a declarat Ioan Hora. Hora va purta numărul 88 la echipa pentru care, în trecut, au mai jucat Ciprian Marica şi Gabriel Torje.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here