De astăzi – Reîncep plantările de arbori!

255
plantari arboriAstăzi, de la orele 10, la Şcoala Generală Nr.5 din municipiul Târgu-Jiu, se va da startul unui nou sezon de plantări de arbori. La acţiune, vor participa reprezentanţi APM Gorj, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi ai Direcţiei Silvice Gorj. Arţarii vor fi plantaţi în curtea unităţii de învăţământ mai sus menţionată.

Elevii dornici să participe la plantare pot face acest lucru, sau pot privi de pe margine. „Arţarii i-am luat încă de dimineaţă din Târgu-Jiu cu ajutorul celor de la Direcţia de Servicii Comunale”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul instituţiei.

Plantările vor continua şi mâine în comuna Ciuperceni, cu acelaşi tip de arbori. „Am reînceput acţiunile de plantare pentru că aceasta reprezintă cea mai bună metodă de a avea un mediu curat şi totodată, este cea mai bună soluţie de a combate poluarea şi eroziunea solului”, a completat Fomestescu.
APM Gorj s-a clasat pe locul întâi, la nivel naţional, în campania de plantări de arbori „Milioane de oameni, milioane de copaci“, la secţiunea de instituţii publice. Membrii instituţiei au reuşit să planteze, în parteneriat cu Direcţia Silvică, dar şi cu ajutorul a 2.000 de voluntari, 401.000 de arbori, în mai multe zone ale Gorjului. ”Milioane de oameni, milioane de copaci” este o mişcare de plantare, care are ca scop promovarea activităţilor ecologice, în cadrul companiilor, organizaţiilor şi instituţiilor, pentru plantarea de copaci în oraşe şi în împrejurimile acestora, conform calendarului anual de plantări , toamna şi primăvara.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here