De astăzi, recenzorul bate la ușă. Câți gorjeni au completat chestionarele

836

Aproape jumătate dintre români s-au autorecenzat. De astăzi, cei care nu au completat online chestionarul de recenzare vor fi vizitați acasă de recenzori. Colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor. Vor fi vizitate și gospodăriile gorjenilor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ, a anunțat Vasile Păunescu, directorul executive al Direcției Județene de Statistică Gorj.

În perioada 14 martie – 27 mai, la nivelul judeţului Gorj au fost completate un număr de 185.955 chestionare: 42,5% în mediul urban și 57,5% în mediul rural, arată datele Direcției Județene de Statistică Gorj.
„Oamenii au înțeles, totuși, să se autorecenzeze. Mare parte dintre ei, aproape 73%, au apelat la ajutorul acelor recenzori ARA, care se aflau la sediile primăriilor. Undeva, la nivel național, ne aflăm la un procent de 47%”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu

Recenzarea se încheie în iulie
Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.
„Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, a anunțat Vasile Păunescu, directorul executive al Direcției Județene de Statistică Gorj.
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.
Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here